1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: Restructurarea lantului de aprovizionare ar putea genera prime de asigurare in valoare de 63 mld. dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Swiss Re considera ca restructurarea lantului de aprovizionare, ce rezulta urmare a pandemiei COVID-19, ar putea genera noi cereri de protectie prin asigurare si, in acest sens, estimeaza ca, in urmatorii 5 ani, ar putea fi generat un volum suplimentar de prime de asigurare, la nivel global, in valoare aproximativ 63 de miliarde de dolari, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Potrivit sursei citate, cel mai recent studiu sigma realizat de catre Swiss Re Institute exploreaza ideea ca lanturile de aprovizionare urmeaza sa fie expuse, intr-un ritm accelerat, unei restructurari fundamentale, care e determinata de intreruperea fluxului de bunuri si servicii pe fondul masurilor de carantina instituite, la nivel global, pe fondul pandemiei COVID-19.

Raportul Swiss Re arata ca guvernele si producatorii sunt din ce in ce mai constienti de riscurile inerente proceselor de productie, in timp ce producatorii din intreaga lume vor incerca sa isi consolideze rezilienta operationala prin dezvoltarea unor lanturi paralele de aprovizionare in noile piete gazda, alaturi de bazele de productie deja existente.

"Restructurarea lantului global de aprovizionare a devenit o tendinta macroeconomica cheie, in vreme ce experienta COVID-19 a accelerat schimbarile. In timpul pandemiei, masurile de carantina aproape ca au oprit definitiv schimburile internationale, facand companiile si guvernele tot mai constiente cu privire la impactul pe care il pot avea fenomenele disruptive asupra lanturilor globale de aprovizionare complexe si specializate de azi", spune Jerome Jean HAEGELI - Chief Economist, Swiss Re Group.

Swiss Re arata ca restructurarea lantului de aprovizionare va avea implicatii importante pentru asiguratori si va genera noi cereri de protectie prin asigurare impotriva riscurilor, ceea ce va oferi industriei de profil noi oportunitati pentru a sprijini rezilienta economica globala.

Estimand o perioada de tranzitie de 5 ani, necesara pentru restructurare, Swiss Re considera ca ar putea fi generate prime de asigurare suplimentare in valoare totala de 63 de miliarde de dolari. Aici, intra si un impact initial de 1,2 miliarde de dolari care va decurge din asigurarile incheiate in faza de constructie a instalatiilor de productie si a infrastructurii asociate, dar si 9 miliarde de dolari din asigurarile comerciale incheiate in faza operationala a noilor instalatii.

"Pentru asiguratorii care vor sa acopere expunerea la riscul de intrerupere a afacerii, cu cat exista o mai mare transparenta asupra fluxurilor lantului de aprovizionare, cu atat mai mult riscul devine asigurabil. In acest scop, industria isi extinde capacitatile de tehnologie digitala, pentru a prelucra si intelege mai bine toate datele", spune Gianfranco LOT - Head of Globals Reinsurance, Swiss Re.

Dintr-o perspectiva de business, forta ce va sustine restructurarea accelerata a lanturilor de aprovizionare va fi generata, in special, de catre producatori, care vor cauta sa isi protejeze operatiunile. De asemenea, lanturile paralele de aprovizionare se vor forma, probabil, pe masura ce companiile isi diversifica prezenta pe partea de productie in locatii noi, alaturi de operatiunile deja existente in China si in alte tari, intr-un efort de consolidare a rezilientei operationale.

Restructurarea lantului de aprovizionare este, in acelasi timp, si un factor ce tine de rezilienta nationala, raspunsurile guvernelor, in timpul pandemiei COVID-19, subliniind ca, in perioade de criza, cooperarea internationala poate fi intrerupta, in conditiile in care tarile isi ordoneaza prioritatile in functie de nevoile lor interne.

Swiss Re considera ca pietele din Asia de sud-est vor fi, cel mai probabil, destinatiile preferate care vor juca rolul de noi locatii gazda, avand in vedere potentialul lor solid de crestere si costurile competitive in ceea ce priveste forta de munca. In perioada de tranzitie de cinci ani, Swiss Re estimeaza ca, pe pietele gazda alternative, cresterea Produsului Intern Brut va fi sporita, anual, cu 0,7%, in vreme ce, pe pietele "re-shore", aceasta crestere anuala va fi de 0,2%.

184 accesari