1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Swiss Re: Reforma asigurarilor auto din China, un castig pentru consumatori si asiguratori

In timp ce reformele recente pe segmentul de asigurari auto din China vor avea ca rezultate, pe termen scurt, o volatilitate crescuta a preturilor si o incetinire a cresterii primelor din asigurari, atat consumatorii, cat si asiguratorii vor beneficia, pe termen lung, de pe urma acestor reforme, arata o analiza realizata de Swiss Re Institute si citata de Reinsurance News.

China, mai noteaza sursa citata, este a doua cea mai mare piata de proprietate auto din lume, cu 260 de milioane de autovehicule asigurate numai la nivelul anului 2019, asigurari ce au generat, per total, prime in valoare de 122 de miliarde de dolari.

Aceste reforme sunt cele mai semnificative pentru China ultimilor 20 de ani si au fost concepute pentru a aborda unele probleme de lunga durata, care au impiedicat dezvoltarea unei piete mai dinamice, cum ar fi comisioane ridicate, structuri de taxe netransparente, omogenitatea produselor si preturi inflexibile.

Analiza Swiss Re indica o volatilitate a preturilor pe termen scurt, noile conditii de piata reprezentand si o provocare pentru asiguratorii mici si mijlocii care depind de activitatea de asigurari auto. De asemenea, analiza Swiss Re arata ca, in 2021, volumul primelor va scadea cu 5%.

Perspectivele pe termen lung sunt mai pozitive, iar asta intrucat va exista, probabil, o scadere a raportului cheltuielilor cu asigurarile auto, care, la 40% cat este in prezent, este printre cele mai ridicate din lume. Totodata, rata combinata a sectorului - care, din 2005, a gravitat in jurul nivelului de 100% -, s-ar putea imbunatati. Noile cerinte vor determina initiative mai eficiente, arata sursa citata.

Consumatorii, mai noteaza analiza Swiss Re, vor beneficia de preturi mai mici, o gama larga de alegeri si de o protectie mai buna, in timp ce asiguratorii vor avea fluxuri mai variate pentru venituri din produse si servicii noi, cum ar fi asigurarea vehiculelor electrice, asigurarile de tip usage-based, precum si asigurarile telematice, punand bazele unei dezvoltari durabile a industriei de profil.