1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: COVID-19 va afecta cel mai mult asiguratorii din pietele emergente

5 min. / 1.540 cuvinte
Gigantul Swiss Re sustine ca, la nivel global, pandemia COVID-19 va afecta cel mai mult asiguratorii din pietele emergente. Potrivit estimarilor, acestia vor resimti, atat in 2020, cat si in 2021, un impact de 3,6% asupra cresterii volumului de prime subscrise.

PROMO


China reprezinta exceptia de la regula, cu o crestere medie de 7%, in 2020 - 2021, sprijinita, printre altele, de redresare economica rapida, politici guvernamentale, cresterea gradului de constientizare a riscurilor si implicarea activa a clientilor de catre asiguratori.

Swiss Re se asteapta la o continuare a schimbarii oportunitatii globale de asigurare in Asia emergenta si, in special, in China. Puterea industriei chineze de asigurari este exceptia in randul pietelor emergente si e de asteptat ca primele subscrise sa creasca, in medie, cu 7% anul acesta si anul viitor. Prin intermediul canalelor de distributie, asiguratorii au reusit sa creasca gradul de angajament al clientilor si activitatea de promovare, pentru a stimula cresterea gradului de constientizare a riscurilor.

Un sondaj realizat recent de Swiss Re noteaza ca, pana in aprilie 2020, peste 75% dintre consumatorii din China fusesera contactati de catre asiguratori, comparativ cu 17% in Australia, 34% in Singapore si 50% in Hong Kong. Mai mult de jumatate dintre consumatorii chinezi (59%) si-au exprimat interesul de a achizitiona mai multe asigurari, un nivel mai mare decat cel intalnit pe celelalte piete analizate de catre Swiss Re.

Raportul Swiss Re preconizeaza ca liniile de business de viata vor fi mai afectate decat liniile de business non-life, pe fondul pandemiei COVID-19, in pietele emergente. Astfel, pe pietele emergente, se asteapta la o stagnare a cresterii primelor de asigurari de viata in 2020, inainte ca acest segment sa isi revina si sa cunoasca o crestere de 7%, lucru de asteptat sa se intample in 2021.

Swiss Re se asteapta ca atat China, cat si restul Asiei emergente sa fie rezistente, in vreme ce alte regiuni se vor confrunta cu o recesiune profunda, dar si cu o deteriorare semnificativa a fortei de munca, ceea ce va afecta cererea de asigurari de viata si, mai mult, va genera scaderi semnificative ale primelor chiar si in economii majore, precum Brazilia, Mexic, Turcia si Africa de Sud.

Pe segmentul non-life, Swiss Re a prognozat o crestere globala a primelor de 3% in 2020 si aproximativ 7% in 2021, ceea ce se reflecta si in cresterea din China, acolo unde politicile guvernamentale, inclusiv investitiile la scara larga in infrastructura rurala si o presiune puternica asupra obligativitatii asigurarii de raspundere civila, vor trebui sa sustina cererea.

In Europa si Asia centrala, este de asteptat ca primele non-life sa scada rapid, pe fondul unei apropieri de dependenta comerciala de Europa de Vest, unde se asteapta o crestere slaba, precum si pe fondul unor recesiuni in Rusia si Turcia. E de asteptat ca, in America Latina, Orientul Mijlociu si Africa, acest segment sa se contracte, intrucat declinul economic aparut inainte de pandemia COVID-19 va fi influentat si de alti factori (scaderea veniturilor externe etc.).

Swiss Re mai noteaza ca impactul direct asupra cererilor de despagubire ar trebui sa fie unul gestionabil, deoarece majoritatea politelor ar fi exclus bolile infectioase, iar gradul de penetrare prin asigurare e inca scazut pe pietele emergente. In ciuda provocarilor pe termen scurt, Swiss Re si-a exprimat increderea ca pietele emergente vor fi, pe termen lung, motorul de crestere pentru asigurarile globale, deoarece factorii fundamentali de crestere (urbanizarea, cresterea clasei de mijloc, cresterea gradului de constientizare a riscurilor etc.) sunt inca intacti.

Puterea pietei chineze de asigurari este strans legata de rezilienta sa economica mai mare, in timp ce alte piete emergente se confrunta, pe fondul unei reziliente mai slabe, cu o recesiune mai profunda, dar si cu o recuperare prelungita, ceea ce va afecta cererea de asigurare. Swiss Re mai subliniaza ca, cu exceptia primelor medicale, China isi va continua drumul spre a ajunge, pana la mijlocul anilor 2030, cea mai mare piata de asigurari din lume.

598 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO