1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: Asia-Pacific, deficit de protectie privind riscul de deces de 83 de trilioane de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Deficitul de protectie privind riscul de deces a atins, in regiunea Asia-Pacific, un nivel de 83 de trilioane de dolari anul trecut, arata Swiss Re, care subliniaza ca, pana in 2030, acest deficit e de asteptat sa creasca, anual, cu 4%. Raportul "Closing Asia's Mortality Protection Gap" arata ca aproximativ 75% dintre familiile din 10 piete nu ar putea face fata problemelor financiare, in eventualitatea unui deces al celui ce castiga cel mai bine in familia respectiva.

PROMO


Deficitul de protectie privind riscul de deces este diferenta dintre nevoile de protectie ale unei gospodarii si resursele financiare disponibile pentru a sustine, in viitor, nivelul de trai al unei familii, in eventualitatea unui deces neasteptat al celui cu veniturile cele mai mari. Studiul Swiss Re a analizat cel putin 14.000 de consumatori din Australia, China, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud si Thailanda.

Aproximativ 75% dintre gospodarii nu vor putea face fata problemelor financiare in eventualitatea in care liderul financiar al familiei isi pierde viata, mai ales prin prisma faptului ca proportia venitului neprotejat e, in medie, de opt ori mai mare decat venitul anual al unei gospodarii. Totodata, 24% dintre gospodarii se confrunta cu un deficit de protectie foarte mare - 90% din nevoile lor de protectie nu pot fi indeplinite -, ceea ce ar putea ruina financiar familiile respective.

Per ansamblu, deficitul cel mai pronuntat este in China continentala - 41 de trilioane de dolari -, in vreme ce 83% dintre familiile din India au nevoi de protectie ce nu pot fi satisfacute. In ceea ce priveste pietele avansate, Japonia se confrunta cu cel mai sever deficit de protectie (61%), in vreme ce gospodariile din Hong Kong inregistreaza un deficit de protectie de 41%. Swiss Re estimeaza ca, pana in 2030, deficitul de protectie va ajunge la 119 trilioane de dolari, iar eliminarea acestui deficit ar presupune prime anuale suplimentare de pana la 292 de miliarde de dolari.

Studiul Swiss Re mai arata ca aproximativ 30% dintre respondenti subestimeaza importanta unei pregatiri financiare pentru a face fata unei eventuale scaderi a veniturilor, care sa fie generata de moartea liderului financiar al familiei. Gospodariile analizate sunt preocupate de sanatatea pe termen lung (62%), riscul de accident (48%), sanatatea pe termen scurt (35%) si planurile de pensionare (31%), in vreme ce decesul liderului financiar al familiei preocupa doar 27% dintre gospodariile analizate.

94% dintre participantii la acest studiu afirma ca nu sunt pe deplin increzatori ca vor putea sa gestioneze vulnerabilitatea financiara cauzata de socul unui deces. Cu toate acestea, 39% dintre respondenti afirma ca, pentru a reduce acest risc, iau in calcul achizitionarea unei asigurari de viata. Pentru toate categoriile de varsta, solutia favorita pentru reducerea acestui deficit este aceea de "a castiga mai mult", urmata de achizitionarea unei asigurari de sanatate si de a investi mai mult.

Costurile ridicate, asa cum sunt ele percepute (51%), lipsa de intelegere a produselor (31%) si perceptia slaba sunt factorii descurajatori care ii impiedica pe consumatori sa achizitioneze asigurari de viata, arata studiul "Closing Asia's Mortality Protection Gap".

"Subestimarea nevoii de protectie, lipsa constientizarii riscurilor in randul consumatorilor si o rata scazuta de adoptare a asigurarilor de viata continua sa stea la baza deficitului de protectie la nivel de mortalitate in Asia. Un bun punct de plecare e de a ajuta consumatorii sa isi vizualizeze propriile nevoi de protectie", a declarat Kelvin HO - Vice President, Health & Medical Solutions Asia, Swiss Re.

"Intelegerea comportamentului uman si a modului in care oamenii iau decizii cu privire la asigurari este un prim pas critic pentru a elimina eficient deficitul de protectie", subliniaza Russell HIGGINBOTHAM - Chief Executive, Swiss Re Asia.

337 accesari