1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Surse: ZURICH Insurance Group, in discutii pentru a vinde un portofoliu de 21 miliarde USD catre Viridium, parte a Cinven

ZURICH Insurance Group se afla in discutii avansate pentru a vinde un portofoliu de polite de asigurare de viata germane catre Viridium Group, parte a Cinven, cea mai recenta tranzactie intr-un colt aglomerat al afacerilor financiare, informeaza Insurance Journal, via Bloomberg, citand persoane familiare cu acest subiect.

Portofoliul include pasive in valoare de aproximativ 20 miliarde EUR (21 miliarde USD), potrivit surselor in cauza, care au solicitat sa ramana anonime, intrucat informatiile sunt private. ZURICH Insurance Group ar putea face un anunt chiar saptamana aceasta, cu privire la vanzarea planificata, o tranzactie care poate ajunge la o valoare de aproximativ 500 milioane EUR, informeaza sursele citate.

In momentul de fata, inca nu s-a ajuns la un acord, iar discutiile se pot incheia inclusiv fara a se ajunge la unul. O eventuala vanzare ar fi, de asemenea, supusa aprobarii autoritatilor de reglementare.

Piata de "backbook-uri" (portofolii vechi de polite de asigurare) e una dintre cele mai active din domeniul serviciilor financiare, deoarece ofera o modalitate usoara pentru asiguratori de a elibera capital. Acestea sunt adesea cumparate de consolidatori sustinuti de capital privat, ce pot elimina costurile si pot transfera o parte din fonduri catre active cu randament mai ridicat.

Insurance Journal sustine ca asiguratorul francez AXA SA analizeaza, de asemenea, o vanzare a activelor germane, potrivit unor surse familiare cu acest subiect. Portofoliul a starnit interesul unor pretendenti, inclusiv al diviziei Athora a Apollo Global Management Inc.

Viridium realizeaza tranzactii in acest spatiu de ani buni, achizitionand afacerea de asigurari de viata a Protektor Lebensversicherung AG a Assicurazioni Generali SpA, in 2019.

Unitatea germana a ZURICH a declarat, anul trecut, ca este in cautarea unei solutii pentru o parte din portofoliul sau de polite cu dobanzi mari, astfel incat sa se poata concentra pe produsele unit-linked. Activele vandute de ZURICH includ polite cu plati garantate catre clienti.

Insurance Journal, via Bloomberg, mai precizeaza ca reprezentanti ai ZURICH, Athora, AXA si Viridium au refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.