1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Subscrierile METROPOLITAN Life au ...

Subscrierile METROPOLITAN Life au avut o crestere de 14,4% in 2020

METROPOLITAN Life a inregistrat o crestere de 14,4% a primelor brute subscrise pe 2020, comparativ cu anul 2019, pana la valoarea de 415,39 milioane de lei, fata de 363,13 milioane de lei in anul precedent, au anuntat oficialii companiei de asigurari de viata.

Conform acestora, compania ar ocupa locul 2 in clasamentul celor mai mari companii de asigurari de viata din Romania.

METROPOLITAN Life nu este inclusa in clasamentele ASF, ea activand pe piata locala de asigurari in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor.

"Acest context ne-a adus multe provocari care ne-au motivat sa evoluam si sa continuam sa construim un business puternic. Pot spune cu mandrie ca avem un business sanatos, capabil sa se adapteze intr-un ritm accelerat, sa aduca constant rezultate si sa asigure servicii adaptate nevoilor specifice ale clientilor nostri", declara Carmina DRAGOMIR, CEO, METROPOLITAN Life.

In ceea ce priveste indemnizatiile platite in 2020 acestea au avut o valoare de 116,26 milioane de lei, cu 16,6% mai mult fata de aceeasi perioada din 2019, cand s-au ridicat la 99,72 milioane de lei.

METROPOLITAN Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume, si sucursala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. In Romania, METROPOLITAN Life are peste 21 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. 2,5 milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de companie la nivel local.

Piata de asigurari din Romania a cumulat in anul 2020 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 11,5 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 4,6% fata de cel inregistrat in anul anterior, conform raportului publicat joi de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.