1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu: Telemedicina va ajuta industria mondiala a sanatatii sa economiseasca 21 miliarde USD pana in 2025

Furnizarea de la distanta a serviciilor de asistenta medicala, folosind telemedicina, va ajuta industria de sanatate din intreaga lume sa economiseasca, pana in 2025, aproximativ 21 de miliarde de dolari, arata un nou studiu realizat de catre Juniper Research si citat de catre The Actuary.

Teleconsultatiile - serviciile care le permit pacientilor si medicilor sa interactioneze de la distanta -, sunt percepute, in acest raport, drept esentiale. Iar asta reiese si din faptul ca, in 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, numarul teleconsulatiilor a ajuns la 348 de milioane, comparativ cu 280 de milioane in 2019.

Juniper Research subliniaza ca rolul dezvoltatorilor terti de servicii de asistenta medicala va fi crucial in a accelera implementarea serviciilor emergente de telemedicina, inclusiv prin intermediul chatbots, dar si a monitorizarii de la distanta a pacientilor.

Pentru a incuraja adoptarea serviciilor de telemedicina, raportul subliniaza ca autoritatile de reglementare in domeniu ar trebui sa dereglementeze aceste servicii si sa reduca la minimum orice bariera asezata in calea furnizorilor mai mici de asistenta medicala.

"Orice dereglementare trebuie sa asigure ca nu e subminata confidentialitatea pacientului. Recomandam, de asemenea, ca serviciile emergente si inovatoare de teleconsultatii sa fie integrate in tehnologiile deja existente de asistenta medicala, cum ar fi dosarele medicale electronice, pentru a maximiza beneficiile lor pentru furnizorii de servicii de asistenta medicala", noteaza raportul Juniper Research.

Raportul explica si modul in care economisirea ar fi limitata doar la tarile dezvoltate, acolo unde accesul la dispozitivele necesare si conexiunea la Internet sunt predominante. Astfel, Juniper Research estimeaza ca peste 80% din economiile realizate, pana in 2025, prin telemedicina vor fi inregistrate in America de Nord si Europa.

"In timp ce, in 2025, o persoana obisnuita va folosi serviciile de teleconsultatii de 3,6 ori pe an, este de asteptat ca acest nivel sa fie mai mare in tarile cu sisteme medicale universale si / sau in care serviciile de teleconsultatii sunt, in mare parte, daca nu in totalitate, rambursate. Mai estimam, de asemenea, pentru viitorul apropiat, ca pandemia COVID-19 va continua sa accelereze adoptarea serviciilor de telemedicina in randul pacientilor din intreaga lume", mai noteaza studiul Juniper Research.

Raportul este disponibil AICI.