1asig.ro
1asig.ro

Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica

5 min. / 1.540 cuvinte
Peste 8,5 miliarde de dosare au fost compromise, la nivel global, in urma breselor de securitate care au fost inregistrate in perioada aprilie 2019 - aprilie 2020, costul mediu pentru o bresa semnificativa fiind de 3,86 milioane de dolari, arata un studiu IBM - "Annual Cost of a Data Breach".

PROMO


Studiul, realizat de catre the Ponemon Institute, a analizat 17 companii multinationale care au experimentat o bresa de securitate in urma careia s-au pierdut ori au fost furate cel putin 1 milion de dosare.

La nivel global, arata acelasi studiu, costul mediu pentru o bresa de securitate care a afectat cel putin 1 milion de dosare a fost, in perioada amintita, de 3,86 milioane de dolari. La nivel individual, ca tara sau regiune, SUA s-au confruntat cu cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica: 8,64 milioane de dolari. Orientul Mijlociu a ocupat pozitia a doua, cu un cost mediu de 6,52 milioane de dolari, iar Canada a inchis Top 3, cu un cost mediu de 4,5 milioane de dolari.

IBM si the Ponemon Institute sustin ca, intre 2019 si 2020, costul breselor de securitate a crescut pentru majoritatea tarilor. Astfel, daca SUA au inregistrat o crestere de 5,5% a costurilor provocate de bresele de securitate, Canada a experimentat o crestere usor mai mare, de 6,7%.

Raportul mai arata ca, in ultimul an, 80% din bresele semnificative au presupus furtul sau compromiterea informatiilor de identificare personala ale clientilor (PII - Personally Identifiable Information). Comparativ, expunerea proprietatii intelectuale a reprezentat doar 32% din totalul breselor de securitate, in vreme ce datele anonime (ACD - Anonymized Customer Data) au fost compromise in 24% din cazuri. In medie, mai arata studiul IMB, compromiterea unui dosar de tip PII a generat costuri de 150 de dolari.

Potrivit sursei citate, bresele de securitate afecteaza in special industriile care detin o multime de dosare cu informatii de identificare personala ale clientilor, insa, in ultima perioada, au inceput sa afecteze chiar si organizatiile mici. IBM noteaza ca industria de sanatate si cea financiara au inregistrat, constant, cele mai mari costuri generate de brese de securitate. Nu in ultimul rand, mai arata sursa citata, costul mediu al unei brese pentru o organizatie de dimensiuni medii a crescut cu 7% in perioada 2019 - 2020.

409 accesari