1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Primele generate de companiile InsurTech vor depasi, in 2025, 556 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu recent - realizat de Juniper Research si citat de Reinsurance News -, arata ca valoarea totala a primelor generate de companiile InsurTech va depasi, in 2025, pragul de 556 de miliarde de dolari - salt de 123% comparativ cu nivelul din 2020 (250 de miliarde de dolari).

PROMO


Totodata, Juniper Research estimeaza ca, daca nu reusesc sa valorifice beneficiile aduse de sistemele de subscriere bazate pe Inteligenta Artificiala, asiguratorii care activeaza pe segmentele auto, viata, locuinta si sanatate risca sa devina mai putin atragatori pentru consumatori.

Studiul subliniaza ca factori precum descresterea loialitatii clientilor, reducerea nivelului primelor (urmare a cresterii concurentei) si trecerea la digital vor provoca schimbari semnificative, in urmatorii cinci ani, in industria de asigurari.

In acest context, mai noteaza sursa citata, marii asiguratori sunt indemnati sa isi concentreze atentia pe utilizarea solutiilor InsurTech, pentru a crea modele bazate pe date, in incercarea de a optimiza relatiile si interactiunile cu clientii.

Juniper Research sustine ca, in momentul de fata, 20 dintre cei mai mari furnizori traditionali de asigurari sunt lideri si in ceea ce priveste inovatia, investitiile si adoptarea InsurTech, aceasta cursa fiind condusa de catre Ping Am, AXA si Munich Re.

Studiul anticipeaza ca InsurTech va avea un impact semnificativ asupra asigurarilor de sanatate, valoarea primelor subscrise de companiile InsurTech fiind estimata sa creasca, pana in 2025, cu peste 1.000%. De asemenea, studiul mai noteaza ca, pentru a stimula transformarea digitala, capacitatea de a colecta si de a utiliza datele oferite de consumatori prin intermediul dispozitivelor portabile sunt esentiale.

Mai multe detalii despre studiul realizat de Juniper Research sunt disponibile AICI.

1.004 accesari