1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Noua din zece romani apreciaza ca inovatia le usureaza viata

5 min. / 1.540 cuvinte
Noua din zece romani (93%) considera ca inovatia le usureaza viata, in timp ce 82% sustin ca aceasta ii ajuta sa economiseasca, conform unui studiu de specialitate.

PROMO


Potrivit Reveal Marketing Research, tinerii cu varste intre 25 si 34 de ani cred ca inovatia are un rol important in protejarea mediului inconjurator (88%) si contribuie, de asemenea, la un trai mai sanatos (81%).

Totodata, sapte din zece romani ar avea incredere in cel mai inovator si sustenabil material de zidarie, iar opt din zece (83%) sunt de parere ca ii ajuta sa se simta in siguranta.

Siguranta in propria locuinta este data de vechimea cladirii (85%), amplasament (82%) si de materiale de constructii (84%). Astfel, atunci cand romanii isi doresc o casa moderna si sigura, specialistii le recomanda intr-un procent de 45% folosirea BCA-ului ca material principal de zidarie. Pe locul 2 in mentiunile specialistilor se afla caramida cu 31%, in timp ce locul 3 este ocupat de boltarii de beton (8% din totalul recomandarilor).

Pe categorii de gen, barbatii considera intr-o mai mare masura ca inovatia/modernitatea le ofera posibilitatea unui trai mai sanatos (82%) si sa economiseasca (76%), se arata in studiu.

Metoda de colectare a datelor pentru proiect este CAWI (computer assisted web interview), pe un esantion reprezentativ national (urban si rural) format din specialisti in domeniul constructiilor (dezvoltatori imobiliari, arhitecti, ingineri structuristi, muncitori calificati) de 510 respondenti.Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de incredere de 95%.


423 accesari