1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu: In luna aprilie, in Romania vor ajunge cu aproximativ 15% mai multi bani din diaspora

Numarul transferurilor din diaspora catre Romania va creste cu aproximativ 15% in luna aprilie, in comparatie cu luna anterioara, potrivit estimarilor companiei de transferuri internationale de bani TransferGo.

"Multi romani din diaspora vor relua traditia de a petrece Pastele in Romania datorita relaxarii restrictiilor de calatorie, insa, la fel ca in ultimii 2 ani, majoritatea aleg in continuare sa isi sprijine financiar, de la distanta, familiile din tara. Noi venim in intampinarea lor cu comisioane mici si rapiditate in efectuarea transferurilor, mai ales ca multi se mobilizeaza cu aproximativ o saptamana inainte de Paste sa trimita bani celor de acasa", a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.

Un studiu realizat de TransferGo a relevat ca motivul principal pentru care romanii din diaspora trimit in mod regulat bani in tara este acela de a isi sustine familia si rudele ramase acasa - in proportie de 70%, in vreme ce pentru 25% dintre romani scopul este de a economisi intr-un cont din Romania.

Comparativ cu anul precedent, in 2021 TransferGo a inregistrat si o crestere cu 30% a transferurilor efectuate catre Romania din tarile nordice si Germania, ceea ce indica faptul ca multi romani s-au orientat in ultimii doi ani catre tari cu o situatie politica si economica mai stabila. Mai mult, potrivit unor date interne ale companiei, ca urmare a unor evenimente internationale precum Brexit sau pandemia, 15% din clientii platformei si-au schimbat deja adresa de resedinta din Regatul Unit cu una din tarile nordice sau Germania, in timp ce un numar considerabil de romani s-au intors in aceeasi perioada din UK, cu intentia de a se reloca ulterior intr-o tara cu o situatie mai stabila, unde pot castiga venituri mai mari. In ceea ce priveste numarul global de clienti, in 2021 compania a atins 3,5 milioane de utilizatori. Dintre acestia, romanii se claseaza la loc de cinste, numarandu-se printre cei mai fideli utilizatori ai serviciului, cu cea mai buna rata de retentie.

Comunitatea romanilor din diaspora numara peste 6 milioane de persoane si tot atatea povesti de viata, iar TransferGo este solutia cea mai la indemana pentru imigrantii romani care lucreaza in strainatate si trimit bani acasa, fiind ieftina - datorita taxelor mai mici fata de metodele de transfer traditionale, simpla - prin eliminarea procedurilor birocratice intampinate la transferul bancar si rapida - prin posibilitatea de transfer instant.

Pe plan local TransferGo este prezent din 2015, iar pe parcursul acestor ani serviciul a fost utilizat de milioane de romani, care si-au sustinut astfel familiile de la distanta.