1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu: Digitalizarea, automatizareasi inovatia revolutioneaza piata asigurarilor de locuinte

LexisNexis Risk solutions - un important furnizor de date, analize avansate si tehnologie pentru industria de asigurari -, a publicat concluziile unui nou studiu, dezvaluind modul in care perturbarea, inovatia, dar si pandemia COVID-19 influenteaza industria de asigurari de locuinte din SUA. Raportul "The Innovations Transforming the Home Insurance Buying Process" analizeaza evolutia asteptarilor consumatorilor. Drept urmare, furnizorii de asigurari trebuie sa isi eficientizeze procesele de achizitionare, pentru a moderniza experienta oferita clientilor.

Pentru a realiza acest studiu, LexisNExis Risk Solutions a chestionat cei mai importanti 50 de asiguratori de locuinte din SUA cu privire la procesul de cumparare a acestor polite. Rezultatele studiului au aratat ca asiguratorii acorda prioritate automatizarii procesului de achizitionare de asigurari de locuinte, pe fondul impactului continuu al pandemiei COVID-19 asupra daunelor. In plus, aplicatiile self-service, imaginile din drone, segmentul de concerte si companiile insurtech apar ca perturbatori ai pietei. Furnizorii de asigurari de locuinte pot transforma aceste perturbari in oportunitati, mizand pe tehnologia data analytics.

"Desi perturbarea digitala a procesului de cumparare de asigurari de locuinte era deja la orizont, COVID-19 a accelerat nevoile furnizorilor si cererea consumatorilor de interactiune virtuala. Furnizorii care inca nu au investit in automatizare trebuie sa actioneze acum, pentru a ajunge din urma liderii pietei. Vedem, din acest studiu si din conversatiile noastre, ca acesta e doar varful aisbergului. Furnizorii au posibilitatea de a imbunatati experienta clientilor utilizand informatiile pe care le au la indemana, pentru a reduce si timpul, si cheltuielile, pentru a maximiza eficienta si pentru a-si cunoaste mai bine clientii, riscurile, dar si oportunitatile", spune George HOSFIELD - Senior Director of Home Insurance, LexisNexis Risk Solutions.

Inovarea procesului de cumparare de asigurari pentru locuinte

Pentru a tine pasul cu cererea consumatorilor pentru o experienta virtuala in procesul de asigurare, cei mai multi dintre furnizorii de asigurari de locuinte se bazeaza mai multe pe sursele de date disponibile, pentru a reduce numarul intrebarilor adresate in timpul procesului de achizitionare de polite si pentru a reduce inspectiile in persoana. Conform studiului:
  • 67% sunt in curs de a implementa schimbari in ceea ce priveste investitiile lor in procesul de cumparare de asigurari de locuinta
  • In ultimii 2 ani, 43% au implementat deja schimbari semnificative in acest sens
Cele mai importante trei obiective ale acestor investitii:
  • Imbunatatirea experientei oferite clientilor (77%)
  • Cresterea profitabilitatii (63%)
  • Reducerea cheltuielilor de subscriere (53%)
Prin urmare, studiul estimeaza ca, pana in 2022, 67% din cei mai important 10 furnizori de asigurari de locuinte din SUA vor avea o abordare preponderent automatizata pentru a vor indruma clientii cu privire la cele mai bune optiuni de asigurare si doar 10% dintre acesti furnizori de asigurari vor efectua inspectii la fata locului pentru majoritatea politelor noi. De asemenea, furnizorii de asigurari cauta sa foloseasca automatizarea pentru a creste viteza procesului de asigurare si pentru a reduce frustrarea clientilor.

Studiul complet este disponibil AICI.