1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Studiu: Cum se schimba nevoile angajatilor din strainatate. Dorinta de a lucra in alta tara predomina, in ciuda pandemiei globale

AXA Global Healthcare dezvaluie, in studiul "The World of Work", modul in care s-au schimbat nevoile angajatilor care lucreaza in strainatate, arata ITIJ (the International Travel&Health Insurance Journal). Astfel, incepand cu 2017, a aparut o schimbare notabila in ratiunea de a trimite angajatii la munca in alte tari. In 2017, era vorba despre optimizarea operatiunilor de business (51%), dar, in 2020, prioritatea s-a schimbat, pentru a deveni un mod global de lucru si abordare a afacerilor.

O schimbare pozitiva pentru angajati, noteaza AXA, este faptul ca numarul companiilor care prioritizeaza trimiterea angajatilor sa lucreze din strainatate - pentru a raspunde ambitiilor stilului de viata al fortei de munca -, a crescut la 37%, potrivit noului studiu, de la 23% in 2017.

Pachete mai complete de beneficii

Conform studiului AXA Global Healthcare, dezvoltarea pachetelor de beneficii care sunt consistente pentru diferite tipuri de angajati si geografii a fost una dintre cele mai mari provocari cu care s-au confruntat, in 2020, organizatiile (52%), comparativ cu 2017 (45%), la fel ca satisfacerea cererilor pentru o gama larga de servicii de bunastare si wellbeing (51% vs. 34%). Cu toate acestea, factorii de decizie in domeniul HR au mentionat, de asemenea, ca gestionarea costurilor unui pachet comprehensiv de beneficii a fost, de fapt, mai putin dificila decat in anii precedenti.

"Am fost deosebit de incantati sa vedem o schimbare a provocarilor in ce priveste dezvoltarea pachetelor de asistenta medicala. Acum, accentul este mai mic pe gestionarea costurilor si mai mare pe a dezvolta un pachet care sa corespunda unei game mai largi de cereri din partea angajatilor. Acest lucru poate sa fie doar benefic pentru angajati, deoarece ei cauta mai mult sprijin din partea angajatorului. Conceptul de a oferi beneficii mai specifice pentru persoanele cu nevoi diferite, desi e o provocare pentru un manager, va sprijini nevoile specifice ale angajatului oriunde s-ar afla in lume", spune Andy EDWARDS - Global Head of International Healthcare, AXA Global Healthcare.

Sarcinile pe termen mai scurt vor fi mai raspandite

Andy EDWARDS subliniaza ca la fel de interesant este si faptul ca dorinta de a lucra in strainatate nu s-a risipit in totalitate, in ultimul an. "Nevoia de munca internationala nu a disparut de la raportul nostru din 2017. Dimpotriva, a crescut. Fara indoiala, pandemia COVID-19, ce a inceput odata cu realizarea acestui studiu, va aduce o noua perspectiva asupra sarcinilor de munca internationale. Dintre managerii Global Mobility pe care i-am intervievat la cateva saptamani de la inceperea pandemiei, multi au sugerat ca pandemia nu le va schimba neaparat nevoia de business pentru sarcini de munca internationale", a mai precizat reprezentantul AXA Global Healthcare.

"In schimb, a aparut ca o evolutie a naturii sarcinilor de munca, cu sarcini pe termen mai scurt si cu un focus pe a alege care este cea mai potrivita persoana pentru sarcina respectiva, ceea ce a devenit mai raspandita. S-ar putea chiar sa vedem ca aceasta evolutie se desfasoara diferit in sectoare individuale, in functie de capacitatea de a implementa abilitati si resurse, atunci cand e necesar", a mai punctat Andy EDWARDS - Global Head of International Healthcare, AXA Global Healthcare.

Intr-adevar, studiul AXA Global Healthcare a dezvaluit ca peste jumatate dintre managerii de mobilitate vad, acum, sarcinile de munca internationale ca pe o cale de progres in cariera, cu o astfel de sarcina la nivel international avand, de obicei, ca rezultat o promotie pentru angajatul respectiv (53% in 2020 vs. 42% in 2017).

Beneficiile din strainatate trebuie sa evolueze pe masura ce trece timpul

"Munca internationala a fost, fara indoiala, lovita puternic de pandemie, creand o incertitudine uriasa pentru cei aflati in aceasta situatie si pentru cei care gestioneaza procesul. Pe masura ce inaintam in 2021 si se stabileste o noua normalitate, ne asteptam la o atentie sporita asupra celui care sa preia o astfel de sarcina si la o crestere a sprijinului specific pentru a maximiza probabilitatea de success", a mai precizat Andy EDWARDS - Global Head of International Healthcare, AXA Global Healthcare.