1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Cinci din zece romani prefera autentificarea biometrica cand autorizeaza tranzactii online

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproape jumatate dintre romani (49%) prefera metoda autentificarii biometrice atunci cand autorizeaza tranzactiile din e-commerce, in timp ce peste o treime (35%) opteaza pentru varianta SMS si parola, arata rezultatele unui studiu derulat de Mastercard.

PROMO


In prezent, 62% dintre romani dispun de autentificarea biometrica in aplicatia oferita de banca lor, iar din aceasta pondere 78% au declarat ca folosesc deja aceasta metoda. In acelasi timp, dintre cei 17% dintre consumatori care nu dispun de aceasta functionalitate in aplicatia de banking, peste jumatate au declarat ca o vor folosi imediat ce le va fi pusa la dispozitie.

Autentificarea biometrica reprezinta modalitatea preferata de autorizare a tranzactiilor e-commerce in cazul a 49% dintre romani, urmata de varianta cu SMS si parola (35%), respectiv de autentificarea prin SMS (16%).

Potrivit sursei, la ora actuala, noua din zece consumatori sustin ca au incredere in plata online cu cardul.

Totodata, peste jumatate (56%) dintre respondenti au declarat ca, in timpul cumparaturilor online, cardul este instrumentul preferat de plata, in timp ce 45% au afirmat ca aleg sa achite cu numerar la momentul primirii coletului. "Comportamentul nu este generat, insa, de neincrederea in plata cu cardul, principalele motive mentionate fiind dorinta de a verifica pachetul inainte de efectuarea platii si de a achita contravaloarea coletului direct la curier", noteaza realizatorii studiului.

Studiul Mastercard privind perceptia si utilizarea consumatorilor a functiilor biometrice pentru serviciile bancare mobile si online s-a desfasurat online, in luna februarie 2021, prin intermediul instrumentului de cercetare mPulse. Esantionul reprezentativ a cuprins 400 de consumatori, femei si barbati deopotriva, cu varste peste 18 ani, care au achizitionat online pe parcursul ultimelor trei luni.

1.304 accesari