1asig.ro
1asig.ro

Studiu: 121,4 milioane de atacuri ransomware au fost inregistrate in H1 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu realizat de compania de securitate cibernetica SonicWall arata ca numarul atacurilor malware si ransomware a crescut la nivel global, pe fondul faptului ca infractorii cibernetici au privit pandemia ca pe o oportunitate. "2020 SonicWall Cyber Threat Report" sustine ca atacurile ransomware continua sa fie cea mai importanta amenintare pentru companii, dar si metoda preferata a hackerilor, in conditiile in care, in prima jumatate a anului in curs, au fost inregistrate 121,4 milioane de atacuri ransomware la nivel global, o crestere de 20%. Dintre acestea, 79,9 milioane in SUA (crestere de 109%) si alte 5,9 milioane in Marea Britanie (scadere de 6%).

PROMO


Acelasi studiu mai subliniaza ca, la nivel global, numarul atacurilor malware a intrat, comparativ cu anul 2019, pe o panta descrescatoare. Astfel, in prima jumatate a anului in curs, numarul atacurilor malware inregistrate la nivel global a scazut cu 24%, de la 4,8 miliarde in 2019, la 3,2 miliarde in 2020. Printre tarile care s-au confruntat cu un volum mai mic de atacuri malware, se regasesc: SUA (-24%), Marea Britanie (-27%), Germania (-60%) si India (-64%). Asta, in conditiile in care, in aceeasi perioada de timp, numarul atacurilor ransomware a inregistrat o crestere ingrijoratoare.

Infractorii au folosit pandemia globala COVID-19 ca pe o oportunitate de a lansa noi atacuri cyber, iar SonicWall arata ca, in prima jumatate a acestui an, s-a inregistrat o crestere de 7% a atacurilor de tip phishing centrate in jurul COVID-19. Potrivit sursei citate, s-a inregistrat si o crestere de 176% a noilor atacuri malware deghizate in fisiere Microsoft Office de incredere, iar 11% din fisierele de tip PDF au reprezentat, anul acesta, 33% din totalul noilor atacuri de tip malware. Infractorii cibernetici sunt prea sofisticati pentru a folosi variante cunoscute de malware, astfel incat regandesc si rescriu atacurile de tip malware pentru a trece de controalele de securitate, mai noteaza acelasi studiu.

"Infractorii au resurse din plin si incearca sa profite de bunatatea oamenilor, pe fondul unui dezastru natural, al unei situatii de criza, dar si al increderii oamenilor in sistemele folosite in viata de zi cu zi. Acest studiu arata ca infractorii continua sa schimbe tacticile pe care le folosesc in aceasta perioada incerta pentru a maximiza sansele de reusita. Avand in vedere ca multi angajati lucreaza de acasa si ca multi folosesc dispozitivele mobile mai mult decat inainte, companiile sunt extrem de expuse, industria de atacuri cyber fiind constienta de acest aspect. E imperativ ca organizatiile sa lase la o parte strategiile traditionale de securitate si sa realizeze ca aceasta noua stare de normalitate in lumea de business nu mai este deloc noua", subliniaza Bill CONNER - President & CEO, SonicWall.

354 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO