1asig.ro
1asig.ro

Starea tehnica a vehiculelor, verificata de politisti

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii au desfasurat, la nivel national, la data de 1 noiembre a.c., o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defectiunile tehnice ale autovehiculelor. Au fost retrase peste 300 de certificate de inmatriculare si au fost aplicate peste 2.200 de sanctiuni.

PROMO


In cadrul actiunii, politistii au controlat 4.398 de autovehicule si au constatat 21 de infractiuni (13 la regimul circulatiei si 8 de alta natura).

De asemenea, politistii au aplicat 2.242 de sanctiuni contraventionale, dintre care 239 pentru deficiente ale instalatiilor de iluminare/semnalizare, 89 pentru deficiente ale sistemului de rulare, 43 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, 9 pentru deficiente ale sistemul de franare si 8 pentru deficiente ale mecanismului de directie, a transmis Politia Romana.

Din totalul sanctiunilor, 1.499 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 241 pentru alte deficiente tehnice, 57 pentru neefectuarea in termen a Inspectiei Tehnice Periodice, 15 pentru utilizarea luminilor de ceata utilizate in alte conditii decat pe timp de ceata si 42 pentru abateri prevazute de alte acte normative.

Totodata, politistii au indisponibilizat 28 de autovehicule, au retinut 11 permise de conducere si au retras 332 de certificate de inmatriculare

Activitatile de control au fost efectuate cu sprijinul specialistilor din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Roman.

861 accesari