1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Spania reduce consumul de energie. Guvernul impune limite de temperatura pentru aerul conditionat

Guvernul Spaniei a anuntat primele masuri care vor duce la limitarea consumului de energie. Astfel, dupa sedinta saptamanala de guvern, Teresa RIBERA, ministrul Tranzitiei Ecologice, a anuntat ca printre masuri se numara setarea termostatelor sistemelor de aer conditionat si incalzire la peste 27 de grade vara si sub 19 grade iarna, in toate cladirile publice, in malluri, restaurante, cinematografe, sediile de firme, hoteluri, gari si aeroporturi, potrivit Agerpres.

Magazinele trebuie sa isi echipeze intrarile cu sisteme automate de inchidere a usilor, cel mai tarziu pana la 30 septembrie.

Iluminatul in birourile nefolosite, in vitrine si la monumente se va intrerupe la orele 22.

Se vor efectua verificari ale eficientei energetice a anumitor cladiri.

Masurile sunt precizate intr-un decret regal si vor fi impuse dupa o perioada de tranzitie de o saptamana de la publicarea in Monitorul Oficial, urmand sa ramana in vigoare pana la 1 noiembrie 2023.

Sistemele energetice europene se confrunta cu probleme din cauza valului de caldura si al reducerii importurilor de gaze din Rusia, ca urmare a razboiului din Ucraina. Luna trecuta, Uniunea Europeana a propus ca fiecare din cele 27 de state membre sa isi reduca cu 15% consumul de gaze, insa Spania a obtinut o derogare si va incerca sa consume cu 7% mai putin, desi initial se opusese acordului.