1asig.ro
1asig.ro

Spania: Asiguratorii travel ofera teste PCR pentru diagnosticarea COVID-19, in conditiile in care furnizorii incearca sa reinventeze produsele

5 min. / 1.540 cuvinte
Mai multi asiguratori travel din Spania au inceput sa ofere teste PCR pentru diagnosticarea COVID-19 ca element suplimentar al politelor de calatorie, pe masura ce turistii incep sa calatoreasca din nou, noteaza GlobalData.

PROMO


Acest lucru le permite sa elibereze certificate "Fit to Fly", daca testele sunt negative, oferind, in acelasi timp, liniste sufleteasca si pentru consumatorii care, fara sa stie, sunt purtatori ai virusului si, astfel, trebuie sa isi anuleze calatoria, informeaza GlobalData.

InterMundial, un furnizor spaniol de asigurari de calatorie, e cea mai recenta companie care ofera acces la testele PCR pentru diagnosticarea COVID-19 ca supliment la politele emise. Conform "Tourism Source Market Insight: Spain 2020", un raport realizat de GlobalData, Spania se numara printre tarile cu cele mai mari cheltuieli din Europa, atat pentru turismul intern, cat si pentru cel international.

Astfel, turistii spanioli au cheltuit, in 2019, nu mai putin de 75,8 miliarde de dolari pe teritoriul Spaniei si 58,5 miliarde de dolari pe plan international. Cu toate acestea, turistii care isi doresc sa calatoareasca in strainatate se pot confrunta, probabil, cu elemente disruptive, intrucat, pe fondul pandemiei COVID-19, calatoriile aeriene sunt imprevizibile, la fel cum sunt si obligatiile la locul de destinatie.

"Virusul nu doar ca elimina turismul din Spania, dar a adus tara in centrul atentiei, avand in vedere rata de infectii/cap de locuitor confirmata in Spania, care este una dintre cele mai mari din Europa. Facilitarea accesului la testele PCR COVID-19, ca parte a unei game mai largi de beneficia oferite de o asigurare de calatorie, este masura corecta, care poate restabili increderea consumatorilor. Celor cu rezultate pozitive li se poate garanta cel putin recuperarea costurilor aferente calatoriei", spune Beatriz BENITO - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

"Este posibil ca multe persoane sa ramana pe loc, in situatia in care considera ca o eventuala calatorie in strainatate este nesigura sau chiar poate reprezenta o problema. Unele tari solicita un test PCR negativ pentru a permite vizitatorilor intrarea in tara. Intre timp, in alte tari, un vizitator ce are dovada unui test PCR negativ nu mai este obligat sa intre in carantina. Cerintele de calatorie vor continua sa evolueze, pe fondul pandemiei COVID-19, la fel se va intampla si in cazul produselor de asigurare de calatorie. Testul PCR, ca parte a gamei mai largi privind beneficiile oferite de polite, pare o solutie promitatoare", sustine reprezentantul GlobalData.

370 accesari