1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sondaj : Milioane de oameni aleg sa amane pensionarea

Aproximativ 2,5 milioane de britanici in varsta de peste 55 de ani si care inca lucreaza vor trebui sa isi amane pensionarea din cauza crizei costului vietii, potrivit unui sondaj.

Sondajul Legal & General arata ca, dintre cei care intentioneaza sa amane pensionarea, 1,7 milioane trebuie sa continue sa lucreze pe termen nelimitat, fie cu norma intreaga sau jumatate de norma.

Aproape doua treimi dintre acestia au mentionat ca principalul motiv pentru care au amanat pensionarea este faptul ca nu isi pot permite pierderea de venituri in conditiile in care costul vietii este atat de ridicat. Cu toate acestea, un sfert dintre respondenti au declarat ca inca se bucura de locul lor de munca si nu se simt suficient de batrani pentru a se pensiona, in timp ce o cincime dintre ei se tem ca se vor plictisi daca nu vor mai lucra.

Cei care intentioneaza sa isi amane pensionarea spun ca vor trebui sa o amane cu aproape trei ani in medie, se arata in sondaj. Aproape jumatate dintre cei chestionati au declarat ca planurile lor au fost perturbate si de factori externi, precum pandemia si Brexit.

Unul din sapte cauta un loc de munca suplimentar pentru a-si spori veniturile, in timp ce unul din zece este ingrijorat de stabilitatea locului de munca, avand in vedere situatia economica actuala.