1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Soferi mergand cu viteze excesive, depistati de politisti in weekend

In weekendul 11 - 12 ianuarie a.c., politistii Brigazii Autostrazi au actionat pentru prevenirea accidentelor de circulatie si pentru siguranta traficului rutier. Politistii au depistat mai multe persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, cea mai mare viteza inregistrata fiind de 246 km/h, pe Autostrada A3.

Astfel, politistii care au actionat pentru siguranta circulatiei pe autostrazi au aplicat 320 de sanctiuni contraventionale, iar pentru neregulile constatate au retinut 27 de permise de conducere.

Cea mai mare viteza a fost inregistrata la data de 12 ianuarie 2020, la km 21, pe Autostrada A3 Bucuresti-Brasov, pe sensul catre Ploiesti, cand politistii au depistat un barbat circuland cu viteza de 246 km/h, pe un sector de drum unde limita legala de viteza este de 130 km/h.

Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda de 2.900 de lei, fiindu-i retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

De asemenea, la data de 12 ianuarie 2020, politistii au depistat un barbat care conducea, pe Autostrada A3, Bucuresti - Brasov, cu viteza de 205 km/h, pe un sector de drum unde limita legala de viteza este de 130 km/h. Barbatului i-a fost retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile, fiind sanctionat contraventional, cu amenda de 2.900 de lei.

Iar la data de 12 ianuarie 2020, ora 14:19, politistii au depistat un barbat de 64 de ani, circuland pe Autostrada A1, pe sensul opus de mers. Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 1.160 de lei, fiindu-i retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 60 de zile.

Viteza excesiva, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere

Romania are cea mai mare rata a accidentelor rutiere fatale din UE. Astfel, conform Comisiei Europene, Romania a ocupat prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2018, cu 96 de morti la un milion de locuitori (de la 99 de morti in 2017), aproape dublu fata de media UE care a fost de 49 de decese la un milion de locuitori.

La nivel national, de la inceputul anului 2019 si pana la 3 noiembrie, pe drumurile publice s-au inregistrat 6.857 de accidente (cu 310 mai putine fata de aceeasi perioada a anului 2018), soldate cu decesul a 1.475 de persoane (cu 63 mai putine) si ranirea grava a altor 6.470 (cu 358 mai putine), a anuntat Politia Romana.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de indisciplina pietonilor (18% din total), viteza (17%), indisciplina biciclistilor (11%), neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (9%), respectiv neacordarea prioritatii de trecere pietonilor (8%).

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor a lansat in 2019 a IV-a editie a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! care si-a propus sa aduca in prim plan pericolele oboselii la volan, alaturi de sfaturile obisnuite de siguranta rutiera. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.