1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

"Sofer" - substantiv fara gen

In pofida prezentei active in trafic - la finalul anului 2019, circa o treime din posesorii de permis de conducere din Romania erau femei -, dar si a statisticilor care indica faptul ca soferii femei produc mai putine accidente, stereotipurile privind femeile la volan persista si astazi.

Astfel, initiativa "Cu stil, in trafic", parte a proiectului FII TREAZ LA VOLAN!, urmareste, pentru al doilea an consecutiv, sa lupte impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Cu acest prilej, campania propune o serie de interviuri cu prezente feminine din lumea auto-moto care dovedesc faptul ca abilitatile de sofer sau pasiunea pentru acest domeniu nu au nicio legatura cu masculinitatea sau feminitatea. Alina BURLACU, Specialist Senior in Transporturi, Banca Mondiala, si Ana BANCU sunt primele doua soferite care au dat curs invitatiei de a raspunde la intrebari.

Obiectivele campaniei includ inlaturarea stereotipului "femeile nu sunt buni conducatori auto/ moto...", precum si promovarea reusitelor feminine in domenii considerate, uneori, "atipice".

Va invitam alaturi de noi pe pagina oficiala a campaniei si pe Facebook/treazlavolan!