1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Sofer si pieton... de iarna

Sofer si pieton... de iarna

Peste 90% dintre pietonii romani traverseaza neregulamentar cel putin de cateva ori pe an, iar aproape 50% recunosc ca traverseaza neregulamentar de mai multe ori pe luna, conform unui sondaj la care au participat peste 16.200 de respondenti. Acest lucru se intampla in pofida faptului ca 7 din 10 sunt de acord ca acest obicei este unul periculos.

Traversarea neregulamentara a pietonilor s-a numarat printre principalele cauze ale accidentelor grave in anul 2018, conform datelor publicate in "Buletinul sigurantei rutiere. Raport anual 2018", realizat de Politia Romana.

Din pacate, riscurile cresc si mai mult in perioada de iarna, atat din punctul de vedere al pietonilor, cat si al soferilor. Si, chiar daca maximele de peste 0 grade din majoritatea regiunilor (sau chiar 18-19 grade in sudul tarii) nu inspira neaparat faptul ca suntem in plina iarna, nu am fost feriti pana acum de episoade specifice sezonului rece: rafalele puternice de vant si ninsorile abundente s-au manifestat deja in mai multe regiuni montane, iar ceata densa si-a facut aparitia in multe dimineti inca din toamna.

In acest context, pe intreaga perioada a lunii decembrie, GENERALI Romania deruleaza, alaturi de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, editia a treia a campaniei nationale de preventie si siguranta rutiera "Iarna, la volan!", care, in acest an, se extinde pentru a oferi sfaturi atat soferilor, cat si pietonilor.

Demersul are ca obiective cresterea nivelului de constientizare a soferilor romani cu privire la riscurile pe care le implica sofatul pe timp de iarna si masurile ce pot fi luate pentru a le reduce, dar si de a atrage atentia pietonilor asupra necesitatii de a traversa corect. Indirect, efortul concentrat de comunicare ar urma sa conduca, de asemenea, la o reducere a numarului de accidente inregistrate pe timp de iarna. Mai multe detalii sunt disponibile pe treazlavolan.ro/iarna si pe Facebook/treazlavolan.