1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sistemul LeakBot reduce daunele provocate de infiltratii cu pana la 70%

Daunele provocate de infiltratii sunt cea mai mare cauza a cererilor de despagubire pentru asigurarile de locuinte, reprezentand 17 miliarde de dolari in fiecare an in SUA si in Regatul Unit. De mult timp, sistemele IoT (Internet of Things) aduc noi perspective de dezolvare, deoarece ar putea oferi o noua modalitate de abordare a acestei probleme, reducand cererile de despagubire, salvand locuinte si aducand, de asemenea, beneficii pentru mediu.

Cu toate acestea, multe produse au incercat si au esuat. Multe proiecte pilot nu au reusit sa produca un studiu de fezabilitate convingator. Au lipsit dovezile privind scalabilitatea acestor sisteme.

"Noi credem de mult timp ca LeakBot este raspunsul la aceasta problema, cu tehnologia sa simpla de auto-instalare si facilitatile pentru instalatii sanitare."

O noua cercetare independenta publicata arata pentru prima data economiile importante care se pot face utilizand acest tip de tehnologie - demonstrand ca LeakBot poate reduce cererile de despagubire pentru daune cauzate de inundatii cu 70%.

"Aceasta este un lucru foarte important, deoarece solutia este de doua ori mai eficienta decat am sustinut atunci cand ne-am prezentat asiguratorilor si cand am strans bani de la investitori in cadrul recentei noastre oferte publice."

Cercetarea, realizata de Consumer Intelligence, a intervievat un esantion de 3.000 de clienti din cei 43.000 de proprietari de locuinte de pe platforma LeakBot, date echivalente pentru 56.000 de ani de date de dispozitive.

Acest esantion a acoperit dispozitive din Marea Britanie, SUA si Danemarca si este primul studiu de acest gen care incearca sa cuantifice.

Constatari

Rezultatele cercetarii arata ca 32% dintre clienti au solicitat despagubiri pentru daune cauzate de apa la un moment dat in trecut, cea mai frecventa cauza fiind o scurgere din conducte. Cu ajutorul LeakBot, clientii au putut identifica mai devreme scurgerile si au solicitat LeakBot sa viziteze proprietatea pentru a gasi si a remedia problema. In cele trei tari, cheltuielile medii pentru daune cauzate de apa au fost reduse cu 44%.

In Regatul Unit, unde sistemul este mai avansat si serviciul de instalatii sanitare este cel mai integrat, LeakBot a redus costurile cu daunele provocate de apa cu 70%, cu o reducere de 39% a volumului de daune si cu inca 50% a severitatii celorlaltor daune.

Potentialul pietei

"Stiam ca LeakBot functioneaza - acum stim insa exact cat de bine functioneaza. Marea majoritate a cererilor de despagubire pentru daune cauzate de apa sunt legate de sistemele de alimentare cu apa din retea, iar scurgerile mici pot trece neobservate pana cand se acumuleaza pana la punctul de a provoca daune majore. Aceasta este o veste proasta pentru proprietarii de locuinte si o veste proasta pentru asiguratori. LeakBot este prima aplicatie integrata tehnologiei Internet of Things in domeniul asigurarilor de locuinte si arata cum tehnologia integrata poate crea o solutie noua, relativ simpla si cu potential de piata pentru o problema foarte, foarte veche."