1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sindromul Long COVID lasa furnizorii de servicii medicale vulnerabili la riscurile de raspundere civila

Sindromul Long COVID, cu simptomele sale variate si imprevizibile si fara un tratament cunoscut pana in acest moment, ii lasa pe furnizorii de servicii medicale vulnerabili la riscurile care decurg din diagnosticele gresite, a declarat asiguratorul de malpraxis The Doctors Co. intr-un raport publicat marti.

Avand putine informatii disponibile, furnizorii de servicii medicale "se confrunta cu o lupta grea atunci cand vine vorba de a oferi ingrijiri adecvate pacientilor cu COVID de lunga durata", a declarat asiguratorul.

Lipsa "unui set standard de interventii" ii expune pe acestia la riscul unor litigii de malpraxis, ca urmare a faptului ca nu recunosc faptul ca un pacient sufera de Long COVID sau ca diagnosticheaza in mod gresit ca fiind Long COVID atunci cand pacientul sufera de fapt de o alta boala grava, a spus acesta.

Furnizorii de servicii medicale sunt, de asemenea, expusi riscului de "a nu recunoaste o complicatie a Long COVID si de a nu trimite pacientul la medicul specialist", se arata in raport.

Acest risc poate fi redus printr-o buna documentare si comunicare cu pacientii, precum si prin luarea in serios a plangerilor pacientilor si prin oferirea unei "abordari de medicina personalizata", a precizat asiguratorul.

Un sondaj recent a constatat ca, dupa mai bine de doi ani de la declansarea pandemiei, majoritatea americanilor inca subestimeaza prevalenta Long COVID.