1asig.ro
1asig.ro
Siguranta rutiera: Politistii au ...

Siguranta rutiera: Politistii au retinut peste 3.000 de permise de conducere

5 min. / 1.540 cuvinte
Conform Programului Operatiunilor Europene 2021 al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost planificata actiunea Speed, in toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru verificarea respectarii regimului legal de viteza. Astfel, Politistii romani au retinut peste 3.000 de permise de conducere in doar 7 zile.

PROMO


In Romania, politistii rutieri au actionat, in saptamana 19 - 25 aprilie a.c., cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier si masurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Politiei Romane, fiind controlate 44.450 de autovehicule si aplicate 27.473 de sanctiuni contraventionale, pentru incalcarea regimului legal de viteza, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost retinute 3.024 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteza si au fost constatate 30 de infractiuni de alta natura.

Amintim ca Romania continua sa ocupe prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2020, cu 85 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, nivel fiind totusi in scadere fata de 2019, cand a fost de 96 de morti, dar este cu mult peste media UE care a fost de 42 de decese la un milion de locuitori, arata datele publicate marti de Comisia Europeana.

Aproximativ 18.800 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident rutier in cursul anului trecut in Uniunea Europeana, o scadere anuala fara precedent, de 17% fata de 2019. Cifrele Comisiei Europene arata ca un numar de 4.000 de vieti au fost crutate pe drumurile din UE in 2020 in comparatie cu anul 2019.

In Romania, intre 2010 si 2020, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere a scazut cu 31%, de la 117 la 85 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

Accidentele auto se numara printre principalele riscuri care ii preocupa pe romani (alaturi de incendii si imbolnavire), arata Barometrul UNSAR-IRES privind "Perceptia riscului si cultura asigurarilor in Romania", realizat in luna mai 2020.

Cresterea sigurantei rutiere trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Printre acestea se numara si campania "FII TREAZ LA VOLAN!".

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

770 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO