1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Siguranta rutiera - De ce ar ...

Siguranta rutiera - De ce ar trebui si tu sa ii multumesti pietei de asigurari

Daca esti simplu client al companiilor de asigurari, sigur te-ai incruntat la titlul acesta. Ai facut-o desi probabil ai uitat ca au fost situatii in care asiguratorul si/sau brokerul te-au ajutat sa rezolvi diverse probleme. Ne-am invatat sa spunem, fara sa judecam cinstit de multe ori, ca asiguratorii doar incaseaza bani, fara sa dea nimic inapoi decat daca sunt fortati de o clauza contractuala.

Si totusi sunt si parti mai putin vizibile, dar importante.

Stiti campania FII TREAZ LA VOLAN? O apreciati?

Stiti ca este cea mai longeviva si mai vizibila campanie nationala de siguranta rutiera in Romania din ultimii ani?

Si stiti de ce?

Pentru ca piata de asigurari a crezut in ea, a sustinut-o an de an si nu a lasat-o sa dispara. Noi stim foarte bine care sunt acei parteneri care au sustinut campania chiar si cand nu stiam ce impact va avea si care au inteles ca efectele nu se produc peste noapte si este nevoie de constanta si perseverenta ca sa duci un astfel de proiect intr-un punct in care sa produca efecte.

Asadar, fara vreo retinere, putem spune ca din toate industriile din Romania direct interesate de siguranta rutiera, industria de asigurari este singura care s-a implicat constant in sustinerea acestui aspect atat de important pentru viata noastra de zi cu zi. Asta mai ales in contextul in care Romania continua sa conduca in topuri de cosmar cum sunt cele ale numarului de morti din accidente rutiere grave.

Am mai avut de-a lungul timpului si alti parteneri care au sustinut FII TREAZ LA VOLAN si al caror sprijin a contat, fara indoiala, insa au fost sustineri episodice.

Companiile de asigurari si de brokeraj in asigurari sunt aici, de sapte ani, si in perioade mai bune si in perioade mai grele, sa spuna alaturi de echipa APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, ca siguranta rutiera este esentiala in dezvoltarea oricarei tari.

Si de asta beneficiezi si tu, simplu participant la trafic (fie ca esti sofer, pieton, motociclist, biciclist etc.), pentru ca siguranta rutiera te priveste direct.

Sa contribuim si noi! Sa invatam sa impartim drumul!

Daca asiguratorii si brokerii in asigurari ne ajuta sa ducem mesajul campaniei FII TREAZ LA VOLAN mai departe an de an, putem fiecare dintre noi sa contribuim cu cate ceva.

Anul acesta vorbim despre ce inseamna sa impartim drumul, indiferent din ce categorie de participanti la trafic facem parte.

Sunt motociclist si sofer si stiu bine ce spun cand vorbesc despre faptul ca uneori drumul pare sa nu ne incapa pe toti. Da, sunt situatii de trafic in care, dincolo de respectarea legislatiei, intervin si cateva reguli de bun simt pe care, daca le respectam, ajungem cu totii in siguranta si poate mai repede acasa.

Este in natura noastra sa cautam vinovati si nici macar nu judecam asta, dar este important sa intelegem unde suntem si ce putem face.

Dam constant vina pe infrastructura pentru accidentele rutiere. Si atunci ce sa facem? Drumurile nu se vor schimba toate peste noapte. Nu facem nimic pentru a ajuta pana cand nu vom avea X kilometri de autostrazi si asfalt ca in palma peste tot?

Mereu ceilalti participanti la trafic sunt vinovati. Ei nu respecta legea, ei se grabesc, ei sunt nebuni inconstienti. Dar tu? Cat de des faci exercitii de rabdare si toleranta doar pentru a ajuta la fluidizarea traficului sau la evitarea unor situatii riscante?

Va invitam sa urmariti mesajele noii editii a campaniei FII TREAZ LA VOLAN. Luati-le in serios. Fiti sinceri cu voi si ajutati-ne sa le facem sa ajunga la cat mai multi participanti la trafic. Distribuiti-le in retelele voastre. Cu cat vom fi mai multi care ne vom gandi de doua ori inainte sa fim agresivi sau intoleranti in trafic, cu atat avem mai multe sanse de a scadea numarul de accidente rutiere.

FII TREAZ LA VOLAN si IMPARTE DRUMUL!