1asig.ro
1asig.ro

Si daca te loveste si pe tine un "ieftin si... cum o fi"?

5 min. / 1.540 cuvinte
In urma cu noua ani, un agent si un client dezbateau, de minute bune, o oferta de polita RCA cu mari diferente de tarife intre asiguratori. Ca sa il "ajute" sa se decida, agentul i-a restrans alegerea spunand: "Pai, de fapt, ori iei ieftin si... cum o fi, ori mai scump si bun!". Si, fiind o asigurare privita adesea ca fiind "pentru altii", clientul a ales, rapid, prima varianta.

PROMO


Ne aflam astazi in momentul in care un intreg sistem trage ponoasele in urma milioanelor de clienti care, "indrumati" sau nu, au ales "ieftin si... cum o fi". In final, asiguratori, brokeri, institutii care au de recuperat bani, service-uri auto, mari si mici transportatori si chiar si clienti cu polite "mai scumpe si bune", toti au fost, sunt si vor fi afectati.

Dar poate cea mai palpabila consecinta a alegerii lui "ieftin si... cum o fi" o vom simti curand, fiecare dintre noi, direct in buzunarul personal la reinnoirea propriului RCA. Vom plati mai mult pe fondul disparitiei politelor RCA ieftine, al majorarii pretului reasigurarii si al necesitatii acoperirii resurselor necesare Fondului de Garantare si celui al Cartii Verzi.

Concluziile? Cel putin trei:

1. Un RCA "ieftin si... cum o fi" e doar o iluzie numai buna de vandut, ca alibi perfect, pentru constiinta oricui doreste sa creada in ea.

2. Efectul acestei alegeri din trecut se simte deja si in buzunarul propriu, iar pericolul cel mai mare este ca "ieftin si... cum o fi" sa se transforme, in unele cazuri, in "scump si... cum o fi".

3. Indiferent de domeniu, astfel de consecinte pot fi mai usor evitate daca suntem dispusi sa sanctionam cu totii, din timp, ceea ce este "ieftin si... cum o fi".

Redactia PRIMM

P.S.: Acum, mai ales dupa ce avem o decizie finala a Curtii de Apel Bucuresti in cazul ASTRA Asigurari, ne gandim cum ar fi fost mai bine de pus intrebarea clientului din titlu, in asa fel incat sa inteleaga ca un RCA "ieftin si... cum o fi" il va afecta, in final, si pe el.

2.058 accesari