1asig.ro
1asig.ro

Seria falimentelor si iesirilor de pe piata asigurarilor continua, iar apetitul investitorilor pare scazut

5 min. / 1.540 cuvinte
La un an dupa trimitrea in faliment a ASTRA, un alt nume sonor al pietei locale ii urmeaza soarta. CARPATICA Asig, aflata in procedura de rezolutie de la inceputul anului, a ramas fara licenta de functionare. Nu au fost insa si singurele cazuri.

PROMO


Desi de talie mai mica si cu afaceri nisate, si alti asiguratori au iesit, intr-un fel sau altul, de pe piata. FATA Asigurari a optat pentru lichidarea voluntara, in timp ce FORTE a intrat, la randul sau, in faliment. Si, din pacate, lucrurile par a se opri aici. CITY Insurance, la fel ca si LIG Insurance, raman in situatii incerte, deznodamintele in cazul lor lasandu-se asteptate. AXA insa pare a-si fi gasit "cumparator" pentru afacerile locale cu asigurari de viata, dupa ce, de mai multi ani tot incearca sa iasa din Romania.

Mai ales in cazul ASTRA si CARPATICA, desi s-au vehiculat in repetate randuri numele unor potentiali investitori care sa le salveze de la faliment, acestia nu au aparut, ridicand astfel semne de intrebare, in primul rand, despre situatia financiara reala in care se aflau, dar si despre atractivitatea pietei locale, dominata inca autoritar de clasele auto.

Investitori au aparut insa, discret, prin intermediul unor achizitii punctuale sau a unor tranzactii la nivel global, precum ERGO si CREDIT EUROPE Asigurari, respectiv FAIRFAX si EUROLIFE.

Astfel, o potentiala concluzie ce rezulta este ca nu mai exista disponibilitate din partea investitorilor pentru a risca bani in companii cu probleme, ci prefera companii mai mici, dar stabile si cu potential de crestere. Perioada urmatoare va aduce, cu siguranta, o imagine mult mai clara.

1.670 accesari