1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Secretele underwriting-ului in asigurarile de viata - dezvaluite de SCOR Global Life

Toate aspectele importante referitoare la subscrierea in domeniul asigurarilor de viata au fost dezbatute ieri, 20 iunie, in cadrul unui seminar organizat de UNSAR.

Cu ajutorul specialistilor Zeev BEN-ITZHAK, SCOR Global Life Israel si Rainer ALT, SCOR Global Life Viena, audienta formata din practicanti ai underwriting-ului in cadrul mai multor companii de asigurari au putut sa-si clarifice incertitudinile, in legatura cu diverse aspecte practice sau teoretice ale acestei activitati.

"Totul porneste de la underwriting... O subscriere corecta, in concordanta cu riscurile individuale ale clientilor, va duce, cu siguranta, la o profitabilitate mai mare a activitatii de asigurare", a explicat Rainer ALT, SCOR Global Life Viena.

"Este esential sa facem o evaluare cat mai exacta a riscurilor... Daca atribuim de la inceput o nota corecta fiecarui client, profitul nu va ezita sa apara. In acelasi timp, o eventuala greseala in underwriting se va rasfrange, in cele mai multe cazuri, asupra intregii activitati a companiei de asigurari", a adaugat Zeev BEN-ITZHAK, SCOR Global Life Israel.

Seminarul "Subcrierea in asigurarile de viata, importanta si efectele sale asupra volumului si rezultatelor afacerii" a fost organizat de catre SCOR Global Life cu sprijinul UNSAR, pentru a contribui la specializarea personalului care activeaza in domeniul asigurarilor de viata.