1asig.ro
1asig.ro

Schimbari in Board-ul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Primava incepe cu schimbari in Board-ul ALLIANZ-TIRIAC, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania. Astfel, Nicolae AVRAM renunta la pozitia de membru al Board-ului de conducere, dupa aproximativ doi ani si jumatate, conform informatiilor obtinute de 1asig.ro de la surse din piata.

PROMO


"Incepand cu data de 1 martie a.c., Nicolae AVRAM va reveni pe pozitia de Director al Diviziei Brokeri si Parteneriate, parasind pozitia de Director al Directiei Vanzari (CSO) al ALLIANZ-TIRIAC", au spus sursele.

Nicolae AVRAM a preluat functia de Director al Directiei Vanzari si Distributie ALLIANZ-TIRIAC, incepand cu data de 1 octombrie 2016, functie ocupata anterior de Virgil SONCUTEAN (2012 - 2016), care a devenit CEO-ul companiei in luna septembrie.

El s-a format profesional in cadrul ALLIANZ-TIRIAC in decursul celor peste 20 ani de activitate in interiorul companiei. Nicolae AVRAM detine o vasta experienta in domeniul managementului de vanzari in asigurari, acumulata in perioada 1996 - 2016, cand a ocupat, succesiv, functia de Director Sucursala, Director Regional Vanzari, Director National Vanzari si Director al Diviziei Brokeri si Parteneriate.

Potrivit surselor, pozitia de Director al Directiei Vanzari - CSO, ALLIANZ-TIRIAC a demarat deja procesul de recrutare. Pana la desemnarea unui nou Director de Vanzari, interimatul va fi asigurat de Virgil SONCUTEAN.

CEO-ul companiei a declarat recent ca, in 2018, vanzarile ALLIANZ-TIRIAC s-au majorat cu peste 7%, iar profitabilitatea a crescut cu aproape 4% fata de anul anterior. "Ritmul de crestere a profitului a incetinit pentru ca a trebuit absorbit si provizionul pentru Consiliul Concurentei". Sanctiunea ALLIANZ-TIRIAC a fost de 43,44 milioane de lei.

Daca in 2017, afacerile ALLIANZ-TIRIAC au depasit 1,2 miliarde de lei, astfel ca in 2018 acestea au depasit 1,3 miliarde de lei. Profitul operational a fost de 130 milioane de lei in 2017 si a ajuns la peste 135 milioane de lei in 2018, conform calculelor 1asig.ro.

Virgil SONCUTEAN a precizat ca anul trecut compania a inregistrat cel mai mare nivel al profitabilitatii din istoria sa. Pentru 2019, acesta estimeaza un avans de cel putin 5% al volumului de subscrieri.

4.382 accesari