1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sanlam si ALLIANZ isi unesc fortele pentru a crea un gigant african al asigurarilor

Sanlam - cea mai mare companie de servicii financiare nebancare din Africa -, si ALLIANZ - unul dintre cei mai importanti asiguratori si administratori de active din lume, cu o istorie de un secol in Africa -, au decis sa isi combine operatiunile actuale si viitoare din Africa, pentru a crea cea mai mare entitate pan-africana de servicii financiare nebancare de pe continent. Astfel, consumatorii din intreaga Africa vor beneficia de expertiza si puterea financiara a doua marci respectate si bine cunoscute.

Intreprinderea comuna va gazdui unitatile de afaceri atat ale Sanlam, cat si ale ALLIANZ in tarile africane in care una sau ambele companii sunt prezente. Namibia va fi inclusa intr-o etapa ulterioara, in vreme ce Africa de Sud este exclusa din acest acord.

Operatiunile combinate ale Sanlam si ALLIANZ vor crea o entitate pan-africana de prim rang in domeniul serviciilor financiare nebancare, care va opera in 29 de tari de pe continent. Intreprinderea comuna va fi cel mai mare jucator pan-african din domeniul asigurarilor si se preconizeaza ca se va clasa in primele trei pozitii pe majoritatea pietelor pe care va opera entitatea. Se preconizeaza ca entitatea va avea o valoare totala combinata a capitalului grupului (GEV) de aproximativ doua miliarde de euro.

Sanlam si ALLIANZ vor valorifica punctele forte ale fiecareia dintre ele, pentru a debloca sinergii si pentru a le oferi clientilor cele mai bune solutii de asigurare inovatoare si de excelenta tehnica din clasa lor. De asemenea, intreprinderea comuna va crea valoare pentru toate partile interesate, prin economii de scara mai mari, o prezenta geografica mai extinsa, o cota de piata combinata mai mare si o oferta de produse mai diversificata.

Combinand capacitatile globale si solutiile de asigurare ale ALLIANZ, in special pentru intreprinderile multinationale, cu expertiza Sanlam in Africa, parteneriatul are ca scop cresterea gradului de penetrare a asigurarilor de viata si generale, accelerarea inovatiei produselor si stimularea incluziunii financiare pe pietele africane cu o crestere ridicata.

"In conformitate cu ambitia declarata a Sanlam de a fi un grup pan-african lider in domeniul serviciilor financiare, societatea mixta propusa ne va permite sa facem un pas important in realizarea acestei ambitii. De asemenea, ne va consolida pozitia de lider pe mai multe piete cheie care sunt esentiale pentru strategia noastra din Africa, consolidand calitatea si amploarea acolo unde e important. Suntem incantati sa avem ALLIANZ ca partener si credem ca expertiza si puterea financiara ALLIANZ vor adauga o valoare extraordinara afacerilor noastre", a declarat Paul HANRATTY - CEO, Sanlam Group.

"In conformitate cu strategia noastra de intreprindere de a ne extinde pozitia de lider prin intermediul scalei si al unor noi modele de parteneriat, ALLIANZ este incantata sa isi accelereze cresterea in aceasta regiune importanta printr-un parteneriat cu liderul incontestabil al pietei. Capacitatile Sanlam ne extind aria de acoperire locala si patrunderea pe piata, iar joint-venture-ul ne permite sa stabilim pozitii de lider pe piete cheie de crestere pentru ALLIANZ. Mai mult, Sanlam impartaseste valorile companiei noastre, scopul nostru de a asigura viitorul pentru clientii nostri si abordarea noastra generationala pe termen lung pentru a ne dezvolta pe noi piete", sustine Christopher TOWNSEND - Member of the Board Management, ALLIANZ SE.

Presedintia parteneriatului de asociere in participatiune va fi asigurata, prin rotatie, la fiecare doi ani, de Sanlam si ALLIANZ. Directorul general al entitatii va fi numit in timp util.

Acordul e supus anumitor conditii prealabile, inclusiv, dar fara a se limita la primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de concurenta, a autoritatilor de reglementare financiara/ de asigurari si a oricaror conditii obisnuite pe care Sanlam si/ sau ALLIANZ ar trebui sa le indeplineasca pentru fiecare jurisdictie.

Infiintata in 1918 ca o companie de asigurari de viata, Sanlam a evoluat in cel mai mare grup de servicii financiare nebancare din Africa, prin strategia sa de diversificare.

Detalii, AICI.