1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sanatatea, printre prioritatile romanilor in 2021

Romanii au fost mai preocupati anul trecut de sanatatea lor, trend ce va continua si in acest an, conform unor sondaje din domeniu. Dupa un 2020 marcat de pandemia de COVID-19 si vazand cum sistemul de stat a fost sufocat de valul de pacienti, tot mai multe persoane se preocupa mai intens pentru sanatatea si starea lor de bine.

Acest lucru s-a observat si in faptul ca au achizitionat mai multe asigurari private de sanatate. Cifrele indica faptul ca asigurarile de sanatate au cumulat, in primele 9 luni ale anului 2020, prime brute subscrise in valoare de aproximativ 351 milioane lei, in crestere cu aproximativ 18% fata de aceeasi perioada a anului 2019.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor revine, in acest an, cu o noua campanie de educatie financiara si de informare privind asigurarile de sanatate si necesitatea unui stil de viata sanatos, lansata sub un nou nume: "Luna Asigurarilor de Sanatate".

Obiectivul principal al campaniei vizeaza schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ, atat in ceea ce priveste incheierea de asigurari de sanatate, cat si un stil de viata sanatos. Proiectul se va desfasura in perioada 1 februarie - 1 martie a.c.

10 Sfaturi pentru un stil de viata sanatos:
- O data pe an, fa-ti un set complet de analize.
- Fa sport. Mergi pe jos cel putin o jumatate de ora in fiecare zi.
- Hidrateaza-te. Consuma minim 2 litri de lichide pe zi.
- Consuma fructe si legume crude in fiecare zi.
- Odihneste-te. Incearca sa dormi 7-8 ore in fiecare noapte.
- Mananca sanatos.
- Gandeste pozitiv. Incearca sa iti mentii o atitudine optimista in fiecare zi.
- Redu consumul de sare, zahar, grasimi, alcool si bauturi carbogazoase.
- Mentine-ti creierul activ. Antreneaza-te mental cu activitati care iti provoaca gandirea logica, dar si imaginatia.
- Petrece cat mai mult timp in aer liber si in lumina naturala.