1asig.ro
1asig.ro
SIGNAL IDUNA lanseaza o asigurare ...

SIGNAL IDUNA lanseaza o asigurare de viata cu componenta investitionala

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a lansat 101 Invest, un produs de asigurare unit-linked care imbina caracteristicile unei asigurari de viata cu cele ale unei componente investitionale. Durata minima a politei este de 10 ani.

Produsul se adreseaza persoanelor care doresc sa isi sporeasca veniturile printr-o investitie pe termen mediu sau lung si, totodata, sa beneficieze de protectie financiara proprie sau pentru cei dragi in cazul unui eveniment neprevazut.

101 Invest este un produs de asigurare administrat in euro, cu teritorialitate nelimitata. Printre beneficiile asigurarii de viata unit-linked se numara cresterea veniturilor pe termen mediu sau lung prin investitii in fonduri exclusiviste. Procesul de achizitie este 100% digital, produsul fiind distribuit prin intermediul partenerilor SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

HANSAINVEST, membru al Grupului SIGNAL IDUNA, detine calitatea de casa exclusiva de administrare a activelor. Ca posibilitate de investire, clientii pot opta pentru oricare din cele patru fonduri de investitii selectate din portofoliu: HANSAcentro, HANSAdynamic, SI Best Select, HANSA smart Select E.

"In comportamentul actual al romanilor se remarca nevoia de economisire si de protectie financiara. De aceea, am creat 101 Invest pentru persoanele interesate atat de acoperirea oferita de asigurarea in caz de deces, cat si de cresterea veniturilor pe termen mediu sau lung. Noul produs de asigurare le ofera clientilor nostri acces la fonduri de investitii exclusiviste. Acestia beneficiaza de flexibilitate in schimbarea structurii investitionale, in functie de strategia proprie si apetitul la risc: pot transfera oricand doresc unitati intre fonduri, schimba procentul de investitie alocat fiecarui fond si modifica beneficiarul asigurarii, fara niciun cost", declara Nicolae TROFIN, Membru al Directoratului SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

Conditii

Pentru a putea achizitiona asigurarea, contractantul trebuie sa aiba minim 18 ani, iar varsta maxima la expirarea contractului poate fi de pana la 101 ani. Asiguratul poate avea varsta cuprinsa intre 1 an si 65 de ani la momentul inceperii contractului. Durata minima a politei este de 10 ani, iar frecventa de plata a primelor poate fi anuala, semestriala, trimestriala, lunara.

Totodata, contractantul beneficiaza de flexibilitate in ceea ce priveste procesul de rascumparare a politei, dupa primele sase luni de valabilitate a contractului acesta avand posibilitatea de a opta pentru o rascumparare partiala sau totala a valorii unit-urilor de investitie acumulate, explica oficialii companiei.

Aria de acoperire a politei de asigurare 101 Invest poate fi extinsa prin adaugarea uneia sau mai multor asigurari suplimentare la intrarea in asigurare sau la fiecare aniversare contractuala pentru: deces ca urmare a unui accident, invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, suspendare de plata a primelor de asigurare ca urmare a unui accident, spitalizare ca urmare a unui accident, repatriere in caz de deces ca urmare a unui accident etc.

"Pandemia de Covid-19 a reiterat nevoia de protectie si de securitate pentru situatii neprevazute. Acest lucru va duce la aparitia unor produse adaptate diferitelor etape ale vietii, cu noi tipuri de acoperire si cu o flexibilitate crescuta inclusiv in ceea ce priveste plata. Prin 101 Invest ne-am propus sa venim in intampinarea unui comportament de consum orientat spre investitii si sa oferim o alternativa viabila in ceea ce priveste diversificarea modalitatilor de investitie a resurselor financiare disponibile", a adaugat Nicolae TROFIN.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare este lider pe segmentul asigurarilor de sanatate, in functie de volumul primelor brute subscrise, iar pe langa asigurarile de sanatate private pentru familie si pentru companii, ofera si asigurari de viata si de accident.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format in 1999 prin fuziunea intre SIGNAL Versicherungen, Dortmund si IDUNA NOVA Group, Hamburg. In prezent, SIGNAL IDUNA este prezenta in Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia si Romania. Pe piata locala, operatiunile Grupului SIGNAL IDUNA au inceput in iunie 2008, avand ca principala directie asigurarile private de sanatate, oferind totodata produse competitive si pe liniile de asigurari de viata si asigurari de accident.

SIGNAL IDUNA sustine Luna Asigurarilor de Sanatate, in calitate de Partener, o campanie de educatie financiara si de informare privind asigurarile de sanatate si necesitatea unui stil de viata sanatos, ce a inceput pe 1 februarie.

2.255 accesari