1asig.ro
1asig.ro

SIGNAL IDUNA intra pe piata de retail si lanseaza trei produse noi de asigurari private de sanatate

5 min. / 1.540 cuvinte
SIGNAL IDUNA anunta lansarea unei linii de noi produse de asigurari private de sanatate de tip e-commerce, adresate consumatorilor individuali. Prezenta pana acum in exclusivitate in segmentul corporate, compania isi face astfel, incepand de marti - 23 aprilie a.c., intrarea si pe segmentul de retail cu trei polite dedicate.

PROMO


Cu prime subscrise in valoare de 74,46 milioane de lei in 2018 si peste 150.000 de asigurati in Romania, SIGNAL IDUNA are o cota de piata de 21,5% pe piata locala a asigurarilor de sanatate, fiind unul dintre cei mai mari jucatori.

"Piata asigurarilor de sanatate in Romania inregistreaza o crestere puternica, cu peste 60% in 2018, iar clientii sunt din ce in ce mai bine informati, mai receptivi si mai preocupati de sanatatea lor si a familiei, atat in segmentul corporate, cat si in retail. SIGNAL IDUNA este unul dintre liderii si formatorii acestui domeniu, ne dorim sa investim in educarea pietei si sa transferam catre forta de distributie toata experienta noastra in asigurari private de sanatate. Acesta este focusul companiei inca de la inceputurile SIGNAL IDUNA in Romania", spune Tiberiu MAIER, Presedinte, SIGNAL IDUNA Romania.

Noua generatie de asigurari de sanatate de la SIGNAL IDUNA se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si profesiilor liberale: Asigurarea de sanatate cu acoperire in cazul diagnosticarii de cancer, Asigurarea de sanatate cu acoperire in caz de spitalizare si Asigurarea de sanatate completa.

Acestea pot fi achizitionate online si ofera acoperiri de pana la 200.000 euro pentru tratamente si interventii chirurgicale in sistemul medical privat, in peste 800 de clinici si spitale, atat in Romania, cat si in strainatate. Primele de asigurare sunt accesibile si variaza, in functie de varsta asiguratilor, intre 600 si 3.000 de lei anual.

"Noile produse pe care le lansam azi (23 aprilie a.c.) sunt intuitive, usor de inteles si accesibile pentru majoritatea romanilor. Credem in viitorul pietei in Romania si de aceea investim profitul realizat local in dezvoltarea liniei de asigurari individuale de sanatate", afirma Tiberiu MAIER.

"De la inceputul activitatii in Romania, cu 10 ani in urma, SIGNAL IDUNA a platit in servicii medicale peste 105 milioanne de lei, reprezentand peste 900.000 cazuri medicale si peste 80.000 de pacienti unici. Sustinuti de parteneriatele noastre puternice cu principalii brokeri, raspundem astfel nevoilor exprimate de consumatori, pentru asigurari de sanatate mai cuprinzatoare, mai flexibile, mai prietenoase. Odata cu noua generatie de produse, aducem azi o plasa de siguranta mai solida decat oricand celor care vor sa aiba grija de sanatatea si de viitorul familiei lor", a adaugat el.

3 produse noi

Vital Care, asigurarea de sanatate cu acoperire in cazul diagnosticarii cu cancer, ofera acoperire inca de la primul diagnostic si include suport financiar pentru toate costurile medicale, precum si acoperiri suplimentare, care vizeaza partea de well-being fizic si emotional. Sunt incluse toate costurile consultatiilor, investigatiilor si tratamentelor, al spitalizarii, interventiilor chirurgicale, inclusiv dispozitive medicale. In plus, Vital Care include ca acoperiri de well-being servicii aditionale ca medical attendant, servicii hoteliere pentru insotitor in spitalizare, tratamente alternative si terapii complementare, terapie pshihologica, consiliere in nutritie, chirurgie plastica reconstructiva, cheltuieli conexe diagnosticului, precum si consultanta privind accesarea programelor nationale.

Un alt produs lansat de specialistul asigurarilor de sanatate este Take Care, polita de sanatate cu acoperire in caz de spitalizare. Aceasta acopera costul interventiilor chirurgicale sau al tratamentelor in spitale publice sau private. Sunt de asemenea incluse acoperirile well-being, cum ar fi medical attendant si servicii hoteliere pentru insotitor pe durata spitalizarii.

Seria noutatilor de la Signal Iduna este completata de 360 Care, un produs de asigurare complet, care acopera complet costurile serviciilor medicale ambulatorii, ale tratamentelor si spitalizarii in sistemul medical privat.

Printre acoperirile oferite de asigurarea 360 Care se numara investigatii si servicii medicale pe durata spitalizarii, interventii chirurgicale, consultatii si controale in ambulatoriu, verificari medicale si consultatii preventive, investigatii si analize medicale. De asemenea, 360 Care acopera costurile serviciilor medicale generate de monitorizarea sarcinii si nastere. Nu in ultimul rand, 360 Care cuprinde acoperiri well-being, cum ar fi medical attendant si servicii hoteliere pentru insotitor pe durata spitalizarii.

Asigurarile de sanatate SIGNAL IDUNA ofera acces la servicii medicale la alegerea pacientului in peste 800 de clinici si spitale partenere atat in tara, cat si in Uniunea Europeana si Turcia. Reteaua include centre medicale prestigioase cu acoperire la nivel national.

"Asigurarile de sanatate privata au intrat in alta era, cea a accesibilitatii, digitalizarii si transparentei. Orice persoana fizica sau cu profesie liberala va putea achizitiona noile asigurari de sanatate SIGNAL IDUNA in 4 pasi simpli, direct din site-ul www.signal-iduna.ro. Digitalizarea ne permite astfel sa facilitam accesul la servicii medicale si sa simplificam procesele conexe asigurarilor de sanatate, incat orice persoana preocupata de sanatatea sa si a familiei sale sa le poata configura si achizitiona online", a declarat Tiberiu MAIER.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format in 1999 prin fuziunea intre SIGNAL Versicherungen, Dortmund si IDUNA NOVA Group, Hamburg. SIGNAL IDUNA este prezenta in Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia si Romania.

Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in 3 ani

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul anului 2018 prime brute subscrise in valoare de peste 335 milioane de lei (71,83 mil. EUR), nivel dublu comparativ cu anul 2016 si in crestere cu aproximativ 60% fata de anul 2017. Vezi AICI cat a subscris fiecare companie, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Numarul contractelor in vigoare la finalul anului 2018 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 365.872, in crestere cu 33% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul lui 2017. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (348.699, reprezentand peste 95% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

De asemenea, in 2018, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 165 milioane lei, in crestere cu peste 57% fata de anul anterior si de 2,4 ori mai mari fata de daunele achitate in 2016.

7.176 accesari