1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
SIGNAL IDUNA: crestere de 27% a ...

SIGNAL IDUNA: crestere de 27% a volumului primelor brute subscrise aferent anului 2020

Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a incheiat anul 2020 cu o crestere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, depasind, astfel, valoarea de 129 milioane lei. Compania ramane lider al pietei de asigurari de sanatate, potrivit celui mai recent raport emis de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul anului 2020 a crescut cu 9% fata de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asigurati.

Potrivit companiei, evolutia constanta si rezultatele pozitive obtinute, avand in vedere conditiile total aparte generate de pandemie, se datoreaza in special strategiei alese si deciziilor luate rapid si in momentele cheie ale anului, dar si expertizei celor 12 ani de prezenta pe piata asigurarilor de sanatate. Solutiile digitale pe care compania le oferea deja dinainte de pandemie si intensificarea activitatilor pe aceasta zona, au contribuit semnificativ la simplificarea procesului de accesare a serviciilor incluse in politele de asigurare.

"Anul 2020 a accelerat constientizarea riscului si nevoia de securitate. Tot mai multe persoane au inteles importanta unui suport real in momentul aparitiei unei situatii neprevazute, atat din punct de vedere al beneficiilor date de accesul la un consultant medical dedicat, cat si al eliberarii din presiunea asupra bugetului personal. In acelasi timp, am observat un interes crescut pentru serviciile conexe, precum consultatiile medicale la distanta si a doua opinie medicala, dar si pentru produse care sa ofere protectie in cazul anumitor boli specifice, precum cele oncologice", declara Tiberiu MAIER (foto), CEO al SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

Prin oferirea unor posibilitati multiple de utilizare a asigurarii, precum decontarea directa in peste 1.200 de clinici si spitale private partenere, rambursarea sau utilizarea cardului bancar Easy Pay, un sistem inovator care permite plata directa in orice clinica din Romania, SIGNAL IDUNA a reusit sa creasca gradul de adresabilitate al produselor, accesand segmente noi de piata.

SIGNAL IDUNA a lansat la finalul anului trecut si un serviciu de telemedicina, care ofera acces la consultatii prin apel telefonic sau video pentru numeroase specialitatile medicale. "Fiind un serviciu nou in portofoliul companiei, am considerat important sa aflam opinia clientilor cu privire la gradul de utilizare si utilitatea acestuia. Astfel, in urma unui chestionar realizat la nivelul asiguratilor nostri care au accesat telemedicina in perioada 15 decembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, 92% dintre respondenti au precizat ca vor mai apela la acest serviciu, iar 88% au spus ca informatiile primite din partea medicilor au raspuns necesitatilor medicale", adauga Tiberiu MAIER.

Desi un tip de asigurari lansat in urma cu doar doi ani, asigurarile de sanatate individuale inregistreaza o crestere semnificativa. Acest trend este observat in atitudinea si comportamentul de consum actual, oamenii fiind tot mai preocupati de acoperirea riscului de imbolnavire si de solutiile care pot sa raspunda acestei nevoi. In acelasi timp, in linie cu tendintele generale privind achizitiile online, acest comportament capata o relevanta tot mai mare si in ceea ce priveste distributia asigurarilor. S-a remarcat faptul ca tot mai multi clienti se indreapta spre o achizitie digitala, flux pe care compania il avea deja implementat, fiind chiar primul jucator din piata locala care a lansat produse individuale de asigurari private de sanatate de tip e-commerce.

"Un rol esential in evolutia comportamentului consumatorilor, mai ales in aceasta perioada, l-au avut partenerii nostri de distributie. In cadrul SIGNAL IDUNA ne mandrim cu parteneriate solide care ne potenteaza succesul si doresc sa le multumesc tuturor pentru rezultatele pe care le-am obtinut impreuna de-a lungul timpului", mentioneaza Tiberiu MAIER.

SIGNAL IDUNA asigurare reasigurare vizeaza pentru perioada urmatoare o crestere generata de incheierea de noi parteneriate si de dezvoltarea portofoliului. Compania a lansat recent 101 Invest, care este o asigurare de viata cu componenta investitionala, un produs 100% digital. Totodata, in conformitate cu obiectivul de a imbunatati permanent experienta clientilor, asiguratorul lucreaza la modernizarea solutiilor prin care realizeaza interactiunea cu clientii, urmand sa lanseze si o noua versiune a aplicatiei Signal Care Assistant, care va oferi functionalitati noi si unice pe piata din Romania.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format in 1999 prin fuziunea intre SIGNAL Versicherungen, Dortmund si IDUNA NOVA Group, Hamburg. In prezent, SIGNAL IDUNA este prezenta in Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia si Romania.

Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in iunie 2008. Portofoliul companiei include: asigurari de sanatate private pentru familie si pentru companii, asigurari de viata, asigurari de accident. SIGNAL IDUNA ofera solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor de sanatate. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta 100% digitala pentru clienti.