1asig.ro
1asig.ro
SIGNAL IDUNA anunta achizitia ...

SIGNAL IDUNA anunta achizitia companiilor ERGO de pe piata locala

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare anunta semnarea, in data de 20 mai 2021, a acordului privind achizitionarea companiilor ERGO Asigurari de Viata si ERGO Asigurari, parte a Grupului ERGO. Tranzactia va fi supusa aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliului Concurentei din Romania.

PROMO


Conform reprezentantilor companiei, aceasta tranzactie reprezinta un pas important pentru SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, ce isi va dezvolta portofoliul de servicii oferite clientilor pe plan local si va pune bazele unei cresteri continue si solide.

"Intr-o perioada in care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele romanilor, continuam sa ne diversificam segmentele de activitate, astfel incat sa oferim solutii pentru o varietate cat mai larga de necesitati. Fiind parte dintr-un grup cu o experienta de peste 110 ani in domeniul asigurarilor, fapt ce a adus o valoare adaugata businessului nostru, preluarea portofoliilor celor doua companii vine sa completeze intr-un mod firesc oferta noastra de servicii deja existenta. Acest lucru reprezinta o reconfirmare a rezultatelor inregistrate si a angajamentului nostru pentru dezvoltarea pietei de asigurari din Romania. Alaturi de echipa puternica pe care am contruit-o vom continua planurile de dezvoltare strategica a companiei catre un viitor digital", declara Tiberiu MAIER, CEO al SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

SIGNAL IDUNA este prezenta in Romania din anul 2008 si este liderul pietei de asigurari private de sanatate din tara. Portofoliul companiei include, de asemenea, si polite de asigurari de viata si de accident. In anul 2020, volumul primelor brute subscrise raportat a depasit 129 milioane de lei, reprezentand o crestere de 27% fata de anul anterior.

ERGO va activa in Romania sub brandul SIGNAL IDUNA si va continua sa ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurari de locuinte si raspundere civila. Volumul de prime post-tranzactie pe care SIGNAL IDUNA il va detine in Romania va creste cu 50%.

ERGO Asigurari este o companie de asigurari generale infiintata in 2007 si detine o experienta valoroasa atat in aria bancassurance, cat si in interactiunea cu partenerii de distributie pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. ERGO Asigurari de Viata este activa pe piata din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurarile de tip bancassurance.

Fondat in urma cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA ofera o gama larga de solutii (asigurari, servicii bancare si investitii) clientilor individuali si corporate.

In prezent, SIGNAL IDUNA este prezenta pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria si Romania.

Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurari de sanatate private pentru familie si pentru companii, asigurari de viata, asigurari de accident. SIGNAL IDUNA ofera solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor de sanatate. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.

2.640 accesari