1asig.ro
1asig.ro
SIGNAL IDUNA Romania: Numarul de ...

SIGNAL IDUNA Romania: Numarul de asigurati a crescut cu 64% in prima jumatate a anului

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Romania a incheiat primele sase luni ale anului 2020 cu o cifra de afaceri de peste 57,4 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

PROMO


Numarul de asigurati raportat la finalul primelor sase luni din 2020 se ridica la peste 180.000 de persoane, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 64%, dintre care 88% sunt contracte corporate, restul fiind asignate segmentului de retail. Rezultatele realizate in prima jumatate a acestui an se bazeaza si pe parteneriatele solide cu brokerii, o relatie care aduce plus-valoare business-ului.

SIGNAL IDUNA Romania precizeaza ca este lider pe segmentul asigurarilor de sanatate aferente activitatii de asigurari de viata, in functie de volumul primelor brute subscrise, iar politele de asigurare ofera acoperire prin decontare directa in peste 900 de clinici partenere si in sistem de rambursare in orice clinica din Romania.

"Cu siguranta contextul actual a modificat profilul clientului de asigurari, deoarece aparitia unei situatii neprevazute si constientizarea acestui fapt este acum o realitate pentru multi dintre noi. Observam o crestere a nivelului de interes din partea clientilor noi, dar si o dorinta din partea celor existenti de a solicita dezvoltarea pachetelor adaugand beneficii suplimentare, mai ales pe zona de asigurari corporate. Am inteles, astfel, ca asteptarile clientilor de la o asigurare de sanatate pastreaza in continuare un trend ascendent pe zona de servicii. De aceea, am pus accentul pe dezvoltarea solutiilor digitale de accesare a produselor noastre, continuand sa oferim o experienta 100% digitala", declara Tiberiu MAIER, CEO al SIGNAL IDUNA Romania.

"Aproape o treime din asiguratii SIGNAL IDUNA folosesc in prezent serviciile noastre prin intermediul aplicatiei de mobil Signal Care Assistant, iar numarul este in crestere", a adaugat el.

Telemedicina si digitalizarea in asigurarile de sanatate in contextul pandemic

In contextul situatiei actuale generate de pandemia de coronavirus, inca de la inceputul lunii aprilie asiguratii SIGNAL IDUNA au avut posibilitatea de a beneficia de consultatii de telemedicina. In plus, gradul ridicat de digitalizare pentru majoritatea proceselor a permis angajatilor sa se adapteze rapid la situatia de lucru de acasa pentru continuarea desfasurarii activitatilor.

In ceea ce priveste operatiunile adresate clientilor, a fost simplificat procesul de rambursare pentru asigurati, fiind necesar un numar mai redus de documente, iar actele corespunzatoare contractelor de asigurare au fost distribuite integral in format electronic.

Serviciul de consiliere medicala la distanta, aplicatia de mobil Signal Care Assistant si serviciul de Call Center au asigurat un flux neintrerupt pentru receptionarea si raspunsul la solicitarile clientilor.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format in 1999 prin fuziunea intre SIGNAL Versicherungen, Dortmund si IDUNA NOVA Group, Hamburg. In prezent, SIGNAL IDUNA este prezenta in Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia si Romania.

1.166 accesari