1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SCOR se asteapta la un impact de doua cifre (in milioane de euro) pe fondul conflictului din Ucraina

Compania franceza de reasigurari SCOR a avertizat ca anticipeaza inregistrarea unei cheltuieli, in primul trimestru, in "intervalul de doua cifre mari - milioane de euro" pentru pierderile legate de conflictul dintre Ucraina si Rusia si ca rezultatul sau pentru T1 2022 ar putea fi o pierdere, transmite Reinsurance News.

Potrivit sursei citate, SCOR este prima dintre marile companii de reasigurare la nivel global care a oferit o idee despre costurile pe care conflictul din Ucraina le-a avut, pana acum, pentru afacerile sale.

Ale companii au declarat ca se asteapta ca pierderile din industrie cauzate de conflictul dintre Ucraina si Rusia sa fie echivalentul unui eveniment catastrofal de dimensiuni medii, sugerand un bilant al industriei intre 15 si 30 miliarde USD.

Avand in vedere ca sunt expuse mai multe linii de afaceri si ca ramane o mare incertitudine, in conditiile in care invazia Rusiei continua, este incredibil de dificil sa se indice, in acest moment, un nivel de pierderi.

SCOR a declarat ca a monitorizat indeaproape razboiul din Ucraina, pentru a evalua impactul potential al conflictului in sine, alaturi de cel al sanctiunilor internationale, asupra activitatii globale de reasigurare.

Compania a precizat ca SCOR PO, o filiala detinuta de SCOR in Rusia, este direct afectata de conflict si a incetat sa subscrie noi afaceri.

La nivel mai general, SCOR subliniaza ca se anticipeaza pierderi in linii de afaceri precum riscuri politice, credit si aviatie.

Prin urmare, SCOR a declarat ca "se asteapta, pentru T1 2022, la costuri intr-un interval de doua cifre, in milioane de euro, pentru potentialele despagubiri legate de conflict, atat in reasigurari conventionale, cat si in reasigurari de specialitate".

Reasiguratorul avertizeaza, insa, ca este posibil ca acest nivel sa evolueze.

Totodata, compania a precizat ca toate costurile generate de invazia Rusiei si de razboiul din Ucraina se vor adauga altor costuri din primul trimestru al anului in curs, cum ar fi pierderile provocate de catastrofe naturale (inclusiv inundatiile din Australia, furtunile de vant din Europa si seceta din Brazilia), precum si de continuarea pandemiei COVID-19 in SUA (ceea ce sugereaza o probabilitate ca pierderile pe partea de mortalitate sa fie din nou ridicate).

"Aceste evolutii vor avea un impact negativ asupra raportului combinat al SCOR P&C, dar si asupra marjei tehnice a SCOR L&H si este de asteptat sa rezulte o pierdere trimestriala", a precizat compania.

De asemenea, SCOR a precizat ca este foarte bine capitalizata si se asteapta ca rata de solvabilitate, la finele primul trimestru al anului in curs, sa fie "semnificativ peste pozitia de 226%, raportata la sfarsitul T4 2021".