1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SCOR absoarbe impactul combinat al potentialelor daune legate de conflictul din Ucraina, o serie de catastrofe naturale si continuarea pandemiei in SUA

SCOR a raportat o pierdere neta de 80 milioane EUR pentru primul trimestru din 2022, fata de un profit de 45 milioane EUR cu un an inainte, arata Artemis. Astfel, bugetul pentru catastrofe naturale a ajuns la 10,1% peste cel de 8% stabilit de SCOR pentru T1 2022, pe fondul pierderilor cauzate de evenimentele din intreaga lume, inclusiv inundatiile din Australia, furtunile din Europa si cutremurul din Japonia.

Pe langa pierderile cauzate de catastrofele naturale, rata de uzura a SCOR a fost, de asemenea, ridicata in divizia de reasigurare P&C, determinata de rezervarea a 85 milioane EUR pentru potentiale pierderi cauzate de razboiul dus de Rusia in Ucraina si, de asemenea, de seceta din Brazilia, evenimente care, impreuna, au dus la o rata ridicata a pierderilor, de 74,4%, si la o rata combinata de 103,7% pentru activitatea P&C.

Aceasta situatie a fost usor compensata de cresterea despagubirilor cedate catre retrocedari, de 145 milioane EUR pentru T1 2022, in crestere de la 85 milioane EUR in anul precedent.

In ceea ce priveste reasigurarea de viata si sanatate, rezultatul a fost afectat de un impact de 195 de milioane de euro, pe fondul mortalitatii legate de pandemia COVID-19, dar, in total, SCOR a cedat 441 milioane EUR din despagubirile sale de viata si de sanatate in perioada respectiva, demonstrand importanta acordurilor sale de retrocedare in moderarea impactului pandemiei asupra activitatii sale.

SCOR a continuat sa isi creasca puternic portofoliile de reasigurare si asigurare, in primul trimestru din 2022, raportand o crestere de 9,7% a primelor brute subscrise, ajungand la peste 4,1 miliarde EUR.

Cresterea pe segmentul de reasigurare P&C a fost deosebit de puternica, cu o majorare de 20,2 a PBS, pe fondul unor reinnoiri puternice in reasigurare si in liniile de specialitate.

De asemenea, la reinnoirile de reasigurare din aprilie, SCOR si-a extins portofoliul cu 19,6%, asigurand, in acelasi timp, o crestere generala a pretului de 4,5% pentru reasigurarile pe tratate reinnoite pana in prezent.

"Incertitudinile si instabilitatile se inmultesc: pandemia continua, refragmentarea globala se accelereaza, inflatia revine, cresterea economica incetineste, iar lumea e lovita de catastrofe naturale. Mediul nostru pare din ce in ce mai stocastic si mai aleatoriu, iar predictibilitatea globala pare sa se diminueze. Intr-adevar, industria re/asigurarilor pare sa se cconfrunte cu socuri din ce in ce mai frecvente si amenintari raspandite si cu multiple fatete. In acest sens, traim o perioada de mari schimbari", spune Denis KESSLER - Chairman, SCOR.

"In acest mediu de transformare majora, in care riscurile se multiplica, reasigurarea e tot mai necesara pentru a oferi siguranta tuturor agentilor economici. Pentru a-si indeplini misiunea fundamentala, reasiguratorii trebuie sa se transforme si sa adapteze toate aspectele politicilor lor de gestionare a riscurilor. In calitate de transportatori finali de risc, solvabilitatea lor este de o importanta critica. SCOR este pregatita sa faca fata tuturor acestor provocari, bazandu-se pe franciza sa, pe expertiza sa tehnica recunoscuta, pe talentul echipelor sale si pe stapanirea noilor tehnologii. Sunt convins ca SCOR, cu buna sa guvernanta dovedita si cu un management proactiv, va urmari cu fermitate cele mai bune cai si mijloace pentru a permite Grupului sa isi continue drumul de creare de valoare", a mai subliniat acesta.

"Primul trimestru al anului 2022 a fost marcat de o serie de evenimente exceptionale, atat in L&H, cat si in P&C, care au avut un impact negativ asupra performantei noastre financiare. Printre acestea, ne-am concentrat in special pe gestionarea impactului conflictului din Ucraina, din punct de vedere financiar, operational si uman", a declarat Laurent ROUSSEAU - Chief Executive Officer, SCOR.

"Totodata, ne concentram in permanenta asupra principalelor noastre obiective: reducerea volatilitatii, cresterea profitabilitatii, cresterea francizei, alocarea optima a capitalului si demararea procesului de transformare a Grupului. Reinnoirile noastre de reasigurare de tratate P&C de la 1 ianuarie si 1 aprilie au fost puternice si avem un plan de actiune clar in intreaga organizatie pentru a imbunatati performanta financiara a Grupului in 2022. In ciuda unei pierderi contabile, pozitia de solvabilitate a SCOR ramane una robusta, cu o rata de solvabilitate de 240%", a mai adaugat acesta.

Raportul integral SCOR este disponibil AICI.