1asig.ro
1asig.ro

SCOR a incheiat un parteneriat cu MNHN pentru a proteja biodiversitatea lumii

5 min. / 1.540 cuvinte
SCOR Corporate Foundation for Science a incheiat un parteneriat cu Museum National d'Histoire Naturelle (MNHN), pentru a desfasura un studiu de anvergura cu privire la riscurile care ameninta biodiversitatea la nivel global, sub egida SCOR-MNHN Biodiversity and (Re)insurance Chair, noteaza xprimm.com.

MNHN este una dintre cele mai renumite entitati de stiinte naturale din lume, cu o experienta de aproape 400 de ani de cercetare a istoriei naturale.

Protejarea biodiversitatii lumii nu a fost niciodata mai importanta. La fel ca schimbarile climatice, aceasta problema este extrem de complexa, pericolele devenind mai amenintatoare cu fiecare an care trece. In acest context, identificarea, intelegerea si abordarea riscurilor asociate cu pierderea biodiversitatii sunt esentiale si necesita eforturile combinate ale institutiilor publice si ale sectorului privat.

Parteneriatul, mai arata sursa citata, a condus la publicarea unui raport, "Biodiversity and (Re)insurance: An Ecosystem at Risk", care analizeaza dovezile stiintifice ale lagaturilor dintre activitatile umane prezente si viitoare si biodiversitate, investigand si modul in care activitatile de (re)asigurare au un impact asupra biodiversitatii, analizand riscurile pe care pierderea biodiversitatii le va crea pentru viitoarele activitati umane si explorand oportunitatile pe care le-ar putea genera actiunile in favoarea biodiversitatii.

Concluziile acestui raport sunt esentiale pentru modul in care SCOR intelege riscurile ce sunt asociate cu pierderea biodiversitatii, iar aceste constatari vor contribui la dezvoltarea de catre Grup a unei abordari integrate de gestionare a acestor riscuri.

"Dovezile privind pierderea biodiversitatii la nivel global sunt, din pacate, evidente. Prin parteneriatul Corporate Foundation for Science cu Museum National d'Histoire Naturelle, SCOR isi consolideaza in continuare angajamentul pentru sustinerea cercetarilor stiintifice asupra acestor riscuri, aceasta fiind o parte integranta a ADN-ului Grupului. In calitate de reasigurator global, SCOR isi propune sa fie in topul expertizei in domeniul riscurilor si este profund implicata in schimbul de cunostinte cu privire la riscurile emergente care ameninta societatile si economiile. Intr-o lume din ce in ce mai riscanta si nesigura, industria de re/asigurari are un rol important de jucat in contributia la o dezvoltare sustenabila si responsabila", explica Denis KESSLER - Chairman & Chief Executive Officer, SCOR.

"Pandemia COVID-19 a fost, probabil, declansata de deteriorarea conditiilor Naturii. Consecintele sale ne reamintesc ca sistemele umane depind de mediul lor. In acest context de constientizare sporita a urgentei de a proteja Natura, fundamentul de baza ce ne hraneste si ne sprijina in fiecare aspect al vietii noastre, actorii publici si privati sunt tot mai motivati sa ia masuri. Museum National d'Histoire Naturelle, care valorifica 400 de ani de cercetare in istoria naturala, este mandru ca ofera sprijin stiintific pentru a-i ajuta in actiunile lor", subliniaza Bruno DAVID - President, Museum National d'Histoire Naturelle.

Raportul este disponibil AICI.

2.767 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO