1asig.ro
1asig.ro
SAFETY Broker, lider pe piata de ...

SAFETY Broker, lider pe piata de brokeraj in asigurari cu afaceri de 335 milioane lei in S1 2021, se listeaza la Bursa

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de brokeraj in asigurari SAFETY Broker a intermediat in primul semestru din 2021 prime de asigurare in valoare de 335 milioane de lei, inregistrand o crestere de 23,4% fata de perioada similara a anului 2020. Actionarii au decis listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

PROMO


Prin rezultatele obtinute, SAFETY Broker isi consolideaza, inca o data, pozitia de cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local din Romania.

Din totalul subscrierilor realizate in semestrul I, cele mai mari cresteri le-au avut urmatoarele tipuri de asigurari: Asigurari de Garantii - 49%, Asigurari CMR - 38%, Asigurari de Locuinte - 28% si Asigurari CASCO - 22%, Asigurari de Viata si Sanatate - 17%. Politele RCA au inregistrat o crestere de 21%, comparativ cu semestrul I din 2020.

Veniturile din comisioane in suma de 62,5 milioane RON realizate de companie in semestrul I din 2021 sunt in crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Marja de profit obtinuta in semestrul I al acestui an este de 7,9%, decisive fiind:
  • cresterea vanzarilor de produselor facultative: asigurari de garantii, asigurari de locuinte, asigurari Casco si asigurari de viata si de sanatate,
  • focusul catre vanzarea online prin intermediul #mySAFETY, singura aplicatie mobila din Romania prin care pot fi achizitionate simplu, intuitiv si 100% online polite de asigurare.
In urma primirii avizului ASF pentru transformarea companiei in Societate pe Actiuni, Adunarea Generala a Actionarilor SAFETY Broker din data de 22 iulie 2021 a decis listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Atat oferta primara de vanzare de actiuni de tip plasament privat, cat si listarea efectiva la Bursa vor fi intermediate de TradeVille, cel mai activ broker de retail din Romania.

"Listarea la Bursa va fi pilonul principal al strategiei de crestere al SAFETY Broker in anii urmatori. Pe termen scurt si mediu avem in vedere investitii semnificative si permanente in aplicatiile noastre online pentru a usura accesul populatiei la serviciile de asigurare. De asemenea, vizam realizarea unor operatiuni de fuziuni/achizitii si ne propunem o crestere a cotei de piata de la nivelul actual de 7,37% la 10% in perioada urmatoare. Nu in ultimul rand, fiind incurajati de operatiunile derulate deja in Republica Moldova, ne propunem sa continuam extinderea activitatii de brokeraj in asigurari pe pietele din regiune, urmatoarea tinta fiind Bulgaria", a declarat Viorel VASILE, Presedinte Consiliu de Administratie SAFETY Broker.

SAFETY Broker este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce opereaza in Romania si Republica Moldova prin 150 de birouri teritoriale. Compania dispune in prezent de una dintre cele mai dezvoltate retele teritoriale de sucursale si agentii la nivel national. Cu o experienta de 16 ani si un portofoliu de peste 1 milion de clienti, SAFETY Broker este de 8 ani consecutiv liderul pietei de brokeraj in asigurari. In luna martie a acestui an, a devenit primul broker creator de produse de asigurare din Romania, in urma avizului favorabil obtinut din partea ASF. Compania a primit Trofeul de Excelenta Retail la Premiile Brokerilor de Asigurare 2021.

2.182 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO