1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
S-a infiintat ACADA - Asociatia de ...

S-a infiintat ACADA - Asociatia de Cooperare Antifrauda in Domeniul Asigurarilor

Incepand cu data de 10 iunie 2020, s-a infiintat o noua organizatie profesionala de profil, ACADA - Asociatia de Cooperare Antifrauda in Domeniul Asigurarilor, au anuntat reprezentantii acesteia.

Aceasta asociatie reuneste specialisti din domeniul asigurarilor - specialisti antifrauda, ingineri auto, juristi, experti auto, precum si alte persoane specializate care au legatura cu piata de asigurari.

"Acest demers a aparut in contextul in care piata de asigurari se confrunta cu derapaje de la practicile corecte, situatie care genereaza pierderi de milioane de euro la nivelul industriei, impactul negativ al acestui fenomen afectand in mod direct si consumatorul", a declarat Mihai AGUSOAEI - Secretar General ACADA.

Obiectivul principal al acestei asociatii este promovarea si sprijinirea industriei de asigurari din perspectiva limitarii fenomenului de frauda, sustinerea demersurilor privind crearea unui mediu stabil si a unei politici eficiente de combatere a acestui fenomen, in beneficiul direct al tuturor consumatorilor de asigurari.

De asemenea, aceasta asociatie urmareste sa se implice activ in mai multe proiecte, precum:

- Constientizarea efectului social pe care fraudele in asigurari il au asupra comunitatii

- Dezvoltarea si sustinerea unor programe si proiecte pentru informarea consumatorilor cu privire la actiunile de prevenire a fraudelor in domeniul asigurarilor

- Implicarea sustinuta privind crearea unui cadru organizational legal de cooperare intre companiile de asigurari si autoritatile statului, in vederea limitarii abuzurilor si a fenomenului de frauda in asigurari.