1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

S-a deschis sezonul internship-urilor - peste 4.000 de locuri in programe destinate tinerilor aflati la inceput de cariera

Organizatiile au peste 1.600 de programe de internship deschise, cu aproximativ 4.000 de locuri disponibile, in timp ce numarul aplicarilor efectuate de tineri in luna mai, atat pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level, este asteptat sa depaseasca 22% din totalul candidatilor activi, potrivit datelor BestJobs.

Finalul anului universitar inseamna, pentru multi tineri, initierea unui proces de cautare a unui loc de munca, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac si ele eforturi sa atraga tineri interesati sa evolueze pe plan profesional sau sa-si inceapa cariera, mai ales in conditiile in care rata de ocupare pe segmentul 18-24 de ani este, in mod traditional, cea mai mica in comparatie cu alte segmente de varsta - 19,7% in 2022, potrivit datelor INS.

"In mod traditional, rata de ocupare in randul tinerilor de 19-24 de ani este cea mai mica, din randul celorlalte segmente de varste, iar asta e valabil in aproape toate statele membre UE. Tocmai de aceea, multe corporatii deruleaza programe speciale de atragere a lor, cu scopul de a-si crea echipe de angajati loiali si creativi, dornici sa invete si sa evolueze din punct de vedere profesional. Lunile mai si iunie inseamna, pentru multi dintre studenti si absolventi, primii pasi intr-o cariera profesionala de durata, si, spre norocul lor, au o oferta variata de unde pot alege, in functie de pregatirea si nivelul lor", spune Ana VISIAN, Marketing Manager bestjobs.

In luna mai, numarul candidatilor activi, din segmentul 18-24 de ani, a depasit cifra de 15.000, peste nivelul inregistrat in aprilie. Orasele in care sunt deschise cele mai multe astfel de oportunitati sunt Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Ilfov, Brasov, Craiova, Ploiesti si Constanta.

Internship-urile sunt programe derulate de companii pe perioade scurte, de 3 sau 6 luni, iar programele de trainee sunt destinate de obicei absolventilor sau persoanelor care vor sa-si inceapa cariera intr-un domeniu, si au perioade mai lungi, de la 6 luni la 1-2 ani.