1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

S&P acorda un nou rating pentru ALLIANZ Rusia

ALLIANZ
Agentia de rating STANDART&POOR'S a acordat creditul de stabilitate financiara la nivelul "BBB-" societatii de asigurari ALLIANZ Russia, se afirma in comunicatul de presa remis de catre agentia de rating.
Acesta a mai primit si ratingul "ruAA+" pe scala nationala de evaluare, cu o prognoza stabila de evolutie.

"Aceste ratinguri reflecta un nivel bun al capitalizarii si indicatori puternic operationali ai companiei", apreciaza analistul STANDART&POOR'S, David LECSTON.
O influenta semnificativa asupra nivelului ratingului acordat o are faptul ca aceasta este o subsidiara strategica a grupului german de asigurari ALLIANZ.

In acelasi timp, riscurile mari legate de activitatea din Rusia precum si evolutia modesta, desi in consolidare a companiei pe piata interna de asigurare a riscurilor comerciale, inca retin nivelul ratingurilor.
"Se anticipeaza ca subsidiara rusa a asiguratorului german va demonstra si in viitor rezultate bune a activitatii de underwriting, desi din cauza inaspririi concurentei va fi dificil sa-si mentina coeficientii combinati de dauna la nivelul actual, destul de scazut", se mai precizeaza in comunicat.

Prognoza de evolutie poate fi revizuita in "pozitiva" daca dezvoltarea ALLIANZ in Rusia va atinge un nivel in care isi va pune in evidenta cele mai proeminente avantajele concurentiale. De asemenea, prognoza ratingului poate fi schimbata in "negativa" daca pe termen scurt nu se vor realiza conditiile si asteptarile mentionate anterior.