1asig.ro
1asig.ro

S&P Global Ratings: Masurile implementate pe fondul pandemiei COVID-19 vor accelera cresterea asigurarilor cyber

5 min. / 1.540 cuvinte
Un raport realizat recent de catre S&P Global Ratings arata ca, in urmatorul deceniu, piata asigurarilor cyber va cunoaste o crestere rapida, in contextul in care pandemia COVID-19 incurajeaza organizatiile sa accelereze transformarea digitala, masura care va creste, inevitabil, vulnerabilitatile sistemice la atacurile cibernetice, informeaza Asia Insurance Review.

PROMO


"Desi costurile economice anuale ale criminalitatii cibernetice depasesc deja pragul de 700 de miliarde de dolari, pierderile informatice asigurate sunt in continuare extrem de mici, sub 5 miliarde de dolari. Acest lucru indica potentialul neexploatat al pietei asigurarilor cibernetice", arata Manuel ADAM - Credit Analyst, S&P Global Ratings -, in raportul intitulat "Cyber risk in a new era: insurers can be part of the solution".

S&P Global Ratings prognozeaza ca, in viitorul apropiat, piata asigurarilor cibernetice va creste, in medie, cu 20-30% anual. Pilonul principal care va sta la baza acestei cresteri este de asteptat sa fie reprezentat de intreprinderilor mici si mijlocii. In SUA, rata de crestere a asigurarilor cibernetice pentru IMM-uri a fost mai mult decat dubla decat cea pentru alte segmente din industrie, atat in 2019, cat si in 2018.

De asemenea, raportul mentioneaza si faptul ca subscrierea riscului cibernetic prezinta diverse provocari pentru asiguratori. Astfel, acumularea de daune in cadrul unui portofoliu de asigurari cibernetice, avand in vedere ca atacurile informatice se pot raspandi rapid pe tot globul, in numai cateva secunde, poate expune asiguratorii la pierderi financiare semnificative.

In plus, calcularea unui pret adecvat pentru asigurarea cyber e mai dificila decat in alte linii de business, date fiind natura foarte dinamica a riscurilor cibernetice si sofisticarea in crestere a criminalitatii cyber. Pe masura ce piata castiga masa critica, furnizorii ar trebui, potrivit S&P Global Ratings, sa isi construiasca platformele si ofertele de produse si sa se concentreze pe abilitati solide de subscriere.

"Asiguratorii vor trebui sa ofere produse mai relevante pentru piata, pentru a reusi sa evalueze, dar si sa monitorizeze cu atentie expunerile - in special, cele legate de riscurile potentiale de acumulare -, pentru a mentine soliditatea creditului, daca accepta riscuri de asigurare cibernetica pe o scara mai mare", explica Manuel ADAM - Credit Analyst, S&P Global Ratings.

276 accesari