1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Romanii, mai hotarati sa isi ...

Romanii, mai hotarati sa isi schimbe jobul in 2022. Au aplicat la cel putin 6 joburi lunar

Anul acesta, candidatii au fost mult mai activi in cautarea de noi oportunitati profesionale fata de anul trecut. Mai exact, potrivit datelor platformei de recrutare online BestJobs, acestia au aplicat, in medie, la 6 joburi pe luna, de doua ori mai multe decat in 2021. In plus, numarul total al candidatilor a fost cu 62% mai mare in 2022 fata de anul precedent.

Dintre candidatii care si-au completat CV-ul pe platforma de recrutare in 2022, 54% au mentionat cel putin o experienta profesionala anterioara. 35% dintre ei specifica cel putin o limba straina printre cunostinte si 14% detin permis de conducere. Aproape jumatate (47%) vor sa fie contactati de recrutori cu oferte de angajare, chiar daca nu isi cauta activ un loc de munca, iar 5% mentioneaza ca sunt dispusi sa se relocheze pentru noul job.

In 2022, cresterea venitului din salarii a stat la baza eforturilor candidatilor de a-si gasi un job nou pentru cei mai multi candidati. 98% au declarat ca isi doresc sa stie salariul sau intervalul salarial pentru jobul la care aplica, iar cei mai multi dintre ei au aplicat cu precadere la joburi cu #SalariuLaVedere.

"Candidatii romani au fost mult mai activi in cautarea unui nou job anul acesta. Datele mai arata ca sunt tot mai pregatiti, iar pentru a se angaja in domeniul si departamentul pe care si-l doresc, majoritatea mizeaza in primul rand pe abilitatile specifice dobandite in joburile anterioare sau in urma unui stagiu de practica, voluntariat, internship, in cazul candidatilor mai tineri", a declarat Ana VISIAN, Marketing Manager BestJobs Romania.

In ceea ce priveste domeniul de activitate, peste 18% dintre candidati au experienta in Vanzari, 11% in Management, aproximativ 10% in domeniul Administrativ si 9% in Productie / Logistica. Si candidatii cu experienta in domenii precum Financiar-Contabilitate, Inginerie, Specialisti/Tehnicieni, Call Center, HoReCa, Transport, IT au fost activi si in cautarea unei noi provocari profesionale.

Candidatii la inceput de cariera aplica cu precadere pentru joburi in Call-center, Vanzari, Administrativ si Marketing.