1asig.ro
1asig.ro
Romanii investesc 1.000 de euro in ...

Romanii investesc 1.000 de euro in sisteme smart home pentru siguranta locuintei. Cum arata profilul cumparatorilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Romanii investesc, in medie, aproximativ 1.000 de euro in sisteme smart home pentru monitorizarea si siguranta locuintei, iar o persoana din zece (10%) detine cel putin un astfel de produs, arata rezultatele unui sondaj realizat de Assa Abloy Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume si reprezentantul brandului Yale in Romania.

PROMO


Astfel, conform datelor publicate, din totalul celor care aloca un buget cuprins intre 1.000 si 1.300 euro pentru achizitia unui solutii de securitate inteligente a locuintei, 45% sunt familisti, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani.

De asemenea, aproape o treime dintre cei chestionati (30%) au intre 45 si 64 de ani, iar un ultim segment, de 25% dintre cumparatori, este reprezentat de catre tineri cu varste intre 25 si 34 de ani, necasatoriti, cu un stil de viata modern si care isi doresc adoptarea imediata a noilor aparitii tehnologice.

Romanii, din ce in ce mai interesati de siguranta locuintei. Tendinta este una inregistrata la nivel international

Din estimarile sondajului reiese faptul ca 10,5% dintre romani detin, la momentul actual, cel putin un produs smart home, in crestere de la 7,9% cat se inregistra in 2019.

In tara noastra, cele mai intalnite sisteme smart pentru locuinte sunt compuse din camere de supraveghere, alarma si incuietoare inteligenta.

De altfel, interesul pentru siguranta adusa de tehnologiile inteligente se remarca la nivel international. Potrivit studiilor realizate de Yale, majoritatea clientilor a trecut, deja, de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare si cerere a produselor smart home, tari precum Marea Britanie, Germania si Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.

O alta analiza Yale arata ca, in urmatorii trei ani, tot mai multe locuinte din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea sigurantei. Astfel, previziunile arata ca, in 2023, circa 6 milioane din locuintele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, in timp ce in Germania numarul va ajunge la 5 milioane - in crestere cu 150% fata de 2018, iar in Franta la 3,7 milioane.

Yale, unul dintre cele mai vechi branduri internationale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria incuietorilor, o afacere de familie inceputa in America de catre Linus Yale Jr. care a realizat primele produse avand ca punct de plecare o incuietoare bazata pe un mecanism folosit pentru prima data de vechii egipteni in urma cu peste 4.000 de ani.

In august 2000, Yale a fost achizitionata de grupul Assa Abloy, companie suedezo - finlandeza, lider global in solutii de acces. Assa Abloy a intrat pe piata din Romania in anul 1994, prin preluarea Urbis - marca recunoscuta a produselor de securitate din Romania. Pe plan local, compania comercializeaza solutii de acces prin divizia Opening Solutions.

Siguranta casei, una din temele abordate in cadrul campaniei Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte

Securitatea locuintei, dar si posibilitatea protectiei financiare impotriva riscurilor care ne ameninta, in fiecare zi, casele, sunt doua dintre temele abordate in fiecare toamna in cadrul "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", o ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei, desfasurata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor cu sprijinul celor mai importante entitati si companii din piata de asigurare si de brokeraj.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe http://asigurarealocuintelor.ro/ si pe pagina de Facebook Asigura-te.

955 accesari