1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Romanii care isi asigura ...

Romanii care isi asigura locuintele, din ce in ce mai interesati de raspunderea civila fata de terti

Asigurarea facultativa a locuintei acopera o multitudine de riscuri care pot ameninta casele romanilor, de la incendiu si explozii pana la daune provocate de apa din conducte, inclusiv daune provocate vecinilor.

Aceasta raspundere civila fata de terti este o clauza din ce in ce mai cautata de clienti in ultimii ani, a explicat Alina POPA, Director Vanzari, LION Broker de Asigurare.

Intrebata daca se poate vorbi de un "portret robot" al romanilor care achizitioneaza asigurari de locuinte, Alina POPA a mentionat distinctia dintre cei care achizitioneaza asigurari obligatorii - persoane care "se tem de `institutii', repercusiuni, amenzi" - , respectiv cei care cauta asigurari facultative de locuinta si care au in comun un nivel educational mai ridicat.

Rolul brokerilor in propagarea informatiilor despre asigurarile de locuinte ramane unul deosebit de important. Acestia ofera sprijin in cazul unei daune si, mai mult decat atat, duc mai departe informatiile despre aceste asigurari. "Este necesar ca informatia privind utilitatea asigurarii locuintei pentru protejarea bunului propriu sa ajunga la cat mai multi potentiali asigurati", a atras atentia Alina POPA.

Pe intreaga durata a lunii octombrie, LION Broker sprijina campania nationala de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" in calitate de Partener. Obiectivele proiectului includ cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta, precum si informarea acestora cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta.

Despre Luna Asigurarilor de Locuinte

Pentru al X-lea an consecutiv, campania nationala de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" le reaminteste romanilor de importanta asigurarii propriei case. Astfel, pe intreaga durata a lunii octombrie, informatiile de baza despre rolul si beneficiile asigurarilor de locuinte vor fi transmise alaturi de cele mai importante detalii pe care romanii trebuie sa le cunoasca despre riscurile care le ameninta casele si despre ce pot face pentru a reduce cat mai mult aparitia si efectele acestora.

Campania "Luna Asigurarilor de Locuinte" este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se desfasoara cu sprijinul PAID Romania, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, proiectul este realizat cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG, PRO FIDUCIARIA, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GENERALI Romania, SIGNAL IDUNA Asigurari, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, INTER Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GLOBASIG Broker, LION Broker, STELLAR RE, FDA - Fabrica de Asigurari, CAMPION Broker, PRESTIGE Broker, DAW Management Broker, MILLENIUM Insurance Broker, HOBBIT Broker si ASIGEST Broker.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ si ziuaveche.ro.