1asig.ro
1asig.ro

Romania, pe locul doi in Uniunea Europeana la numarul de accidente mortale la locul de munca

5 min. / 1.540 cuvinte
Romania se afla pe locul doi in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de accidente mortale la locul de munca, dublu fata de media europeana, potrivit datelor publicate de Eurostat.

PROMO


Astfel, Romania a inregistrat o rata standardizata de incidenta de 5,27 accidente mortale la 100.000 de lucratori, media europeana fiind de 2,87 la 100.000 de lucratori,

O rata standardizata de incidenta mai mare decat in Romania se inregistreaza in Luxemburg, respectiv 6,42 accidente mortale la 100.000 de lucratori.

In total, in 2018, au fost inregistrate 2.954 accidente mortale la locul de munca in Uniunea Europeana (UE), dintre care 221 au fost consemnate in Romania, un numar comparabil cu cel raportat in Marea Britanie (227 de accidente mortale) si mai mult decat in Polonia (183 de accidente mortale).

Potrivit Eurostat, statele membre cu cele mai scazute rate de incidenta au fost: Olanda (0,87 accidente mortale la 100.000 de lucratori), Germania (1,0), Finlanda (1,28), Suedia (1,66) si Grecia (1,69)

Conform statisticilor europene privind accidentele de munca, "accidentele mortale" sunt definite drept cele care duc la moartea victimei in termen de un an de la producerea accidentului. In termeni mai generali, un accident la locul de munca este definit ca fiind un eveniment ce duce la vatamarea fizica sau psihica a persoanei in cauza.

Aceste date statistice au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Sigurantei si Sanatatii la Locul de Munca, o campanie internationala anuala de promovare a muncii sigure, sanatoase si decente, ce are loc in 28 aprilie.

1.203 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO