1asig.ro
1asig.ro

Romania a inregistrat, in iulie, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE

5 min. / 1.540 cuvinte
Romania a avut, in luna iulie 2013, comparativ luna anterioara, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, de 8,6%. In aceeasi perioada, s-a inregistrat o crestere de doar 0,7%, la nivelul UE si de 0,3% in zona euro, arata datele prezentate de Oficiul european de Statistica (EUROSTAT), citate de AGERPRES.

In ceea ce priveste datele lunare, in randul statelor membre, lucrarile de constructii au crescut in noua state, au scazut in alte patru state si au ramas stabile in Olanda. Astfel, cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Romania (+8,6%), Portugalia (+5,1%), Polonia (+5%) si Cehia (+4,9%). In schimb, scaderi semnificative au fost raportate in Suedia (-4,1%), Spania si Ungaria (-1,6%) si Slovenia (-0,5%)

Romania se situeaza pe primul loc in UE si in ceea ce priveste cresterea lucrarilor de constructii in ritm anual (luna iulie 2013 comparativ cu luna iulie 2012), cu un avans de 14,2%, in conditiile in care lucrarile de constructii in UE au inregistrat o scadere de 1,1% iar in zona euro au scazut cu 1,2%. Astfel, cele mai mari cresteri anuale au fost inregistrate de Romania (+14,2%), Spania (+2,9%), Ungaria si Marea Britanie (+2%), in timp ce scaderi importante au fost remarcate in: Portugalia (-16,3%), Bulgaria (-6,9%), Slovacia (-6,8%) si Polonia (-6,4%).

Conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), in Romania, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% in primele sapte luni din 2013 comparativ cu perioada similara din 2012, iar scaderea ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost de 4,1%. In luna iulie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna iunie 2013 cu 5% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 8,5%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 15,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,1%.


Sursa: EUROSTAT

1.413 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO